I have a dream.

I natt hade jag en dröm. Det var ingen Martin Luther King dröm, men dock en dröm. Jag drömde att jag minglade med ett band som var förfärligt lika Mando Diao (men ca fem år yngre, utan barn). Hultsfred bokade precis Mando Diao. Sommarens festivalen ser jävligt intressanta ut, eller mest Peace & Love och Hultsfred. Roskilde har hamnat i ett litet vakum, de måste rycka upp sig! Typ en Pete Doherty bokning eller liknande (MGMT är ok med...).

Men i slutändan, de som bokar MGMT vinner.

Hva gør vi nu lille du

Gasolin' - Hva gör vi nu lille du

Frighten.

Jag är rädd.

Jag har fått en vänner förfrågan på Facebook, men jag har aldrig träffat människan. Jag har verkligen aldrig pratat med personen. Jag undrar om det är en bloggläsare, men sen kommer jag på att jag inte är någon Alex Schulman och att jag i princip känner majoriteten av mina läsare (okej, detta är en lögn enligt google har jag läsare i hela Stockholms området och gudarna ska veta att jag inte känner så många i Norrland).

Funderar på att skicka ett meddelande innan jag accepterar (vilket jag kommer att göra, man vill ju trots allt ha fler vänner). Ska jag? Så många beslut, så lite tid.

Ps. Jag har börjat använda min Twitter nu (jag har ju dock haft den ett tag, fast utan att skriva...).

Språkförståelse.

Ska man twittra på engelska eller svenska? Vad brukar ni göra?

Jag och Paul.

Här går man till det man känner till och så är det totalt annorlunda.

Idag hade jag och Anna (som är här och hälsar på, ta lärdom mina vänner det är så man gör...) en liten shopping spree. Vi gick då till Vero Moda, ett välkänt varumärke i Norden - helt enkelt något man kan lita på. Nej, där har ni fel.

Jag köpte en underbar väska. En väska som jag inte sett någon annanstans, en one of kind kan man säga (om det inte vore så att det är en kopia på en lite dyrare väska - en i 15 000 kronors klassen). Helt enkelt underbar. Men, de glömde ge mig den stora remmen. Det finns en fastsatt mindre rem och en stor "hänga väskan över axel"-rem, det var den sistnämnda de glömde lägga i påsen. Gissa vem som är irri.

Jag ska fan dit och skälla på dem. Ska försöka hinna dit imorgon, men vi ska till Liverpool så det kan vara svårt.

Japp, Beatles land imorgon. Vi ska defnitivt gå på museét. Har även fått höra att samtliga Beatles saker är att föredra...



The Beatles - Penny Lane

Guess what time it is!

That's right! It's essay time!

Japp, jag sitter här, igen, och skriver en jävla uppsats. Denna gången är dock om något intressant - Hurvida termen Industriell Roevolution är korrekt att använda för att förklara de industriella förändringen som pågick under 1700- och 1800-talen.

Till den frågan lyssnar jag på detta.



The Knife - Girl's Night Out

Sentimental.

Kommer ni ihåg den underbara sommaren? Malmöfestivalen när hela torget sjöng? När the Ark var där för oss, ni de älskade oss och vi älskade dem. Jag saknar den tiden. 


The Ark - Calleth you Cometh I

Humor mina vänner, humor.


Kvarteret Skatan - Tord och Paul

Hittade en bild.

Hittade denna bilden på Alles blogg. Det var ett tag sedan. Ahh, man  var 18 och ung. Man åkte på festival utan att lyckas bli full en enda gång. Inte igen säger jag bara. Denna sommaren är det fylla som gäller, annars går jag under. Jag hatar att sova i tält, jag hatade den gången och jag hatar det fortfarande. Men älskar man musik så gör man!


Och just det! Hon i mitten är inte så snygg som hon ser ut att vara. Hon till vänster däremot är grymt mycket snyggare än bilden visar.

Help please.

Är det någon som vet hur man refererar föreläsningar?



Grattis Sverige till 20 platsen.

Det är lungt. Vi kommer igen nästa år.

Då kanske vi kan ha ordentliga bidrag, så vi kan göra samma sak vi gjorde 1999 (för övrigt det bästa bidraget vi någonsin haft...)

No Carola.

Okej. Jag älskar melodifestivalen. Jag älskar den eftersom den inte försöker vara något den inte är. Den finns till för att sälja, det är den enda anledningen till att den fortfarande existerar.

Den har aldrig riktigt speglat sin tids bästa musik, den gör verkligen inte det just nu, men den har speglat toplistorna och familjemusiken ganska bra.

Därför är jag besviken. Ja, riktigt besviken detta året. Det finns inte en enda låt som sticker ut som en vinnare. En låt som ska vinna Eurovision Song Contest kan inte behöva tre lyssningar innan man upptäcker att den faktiskt håller.

Måns och Agnes är detta årets bästa låtar, men de är långt ifrån bra. Agnes bör vinna endast pga hennes guldiga jumpsuit. Sen ser vi framemot en 15-18 plats. Det är inte vårt år i år.

Man kan ogilla henne som person (jag gör det definitivt), men man kan inte komma ifrån att hon är en bra sångerska. Dessutom vet hon hur man underhåller:


Carola - Evighet


Svikare...

Vad fan har hänt med Facebook?!

Jag gillade den andra designen. Detta är katastrof...

Fine.

Eftersom jag faktiskt har fått klagomål på min handstil så säger jag: Jaha, fine...jag försökte men nej. Skit i det då.

Har just sett att Peace and Love har bokat Razorlight, det var ju synd. Förutom the Killers, så är Razorlight det andra bandet jag inte klarar av. De bokat Pete och Razorlight, och the Kooks...det började bra sen gick det bara utför.

Roskilde har dock bokat Fleet Foxes! Woho. Och Håkan Hellström. Hultsfred har bokat Kings of Leon, det väger upp lite för the Killers dock långt ifrån tillräckligt. Men Hultsfred har ett annat esse (hur fan stavas det?) i rock ärmen - Regina Spektor. Älskade Regina.

Jag funderar på att diska. Har inga rena tallrikar, skålar eller glas (okej, jag har ju bara två glas kvar efter en incident när jag var...hur ska jag uttrycka det...full som ett svin).

Nä nu ska jag ta fram nörden i mig och börja se ett avsnitt av Vita Huset. Jag har börjat om från början igen. Jag kan inte hjälpa det, den är så jävla bra.



Fleet Foxes - Mykonos

En gång till, den är trots allt sjukt bra.


Pete Doherty - Last of the English Roses

Humor - ett guldkorn.




Staten skakar i sina skor.




Ni kan tacka mig senare.


The War on Drugs - Needle in your Eye 16

This just in!


Men mitt hår ser jävligt bra ut!

Försök 1.





Come dance with me!

Jag vet att ni vet vilka the Moldy Peaches är (framför allt efter Juno (japp, de sålde sig lite, men jag förlåter dem)). Därför hoppas jag även att ni lyssnar på Adam solo. Låter ungefär som the Moldy Peaches, men lite annorlunda.

Adam Green - Dance With Me

Time for food.

Jag är redan uttråkad. Människor har inte ens börjat gå ut.

Fast finally middag!!

Boring.

Jag skulle ju egentligen till Sankeys ikväll. Men eftersom jag igår fick ett infall (eller anfall) att använda mina nya skor, så krossades de planerna. Nu sitter jag här med uppfläkta hälar där varen praktiskt tagen rinner nerför dem. Jag har inte ett enda par skor som jag kan använda utan att det gör ont just nu. De enda skorna som är någorlunda okej är ett par röda ballerina skor. Problemet med dem är att de inte har någon sula (de är ultra lätta känns som man går på marken) och de är så låga i hälen att de åker av när jag går. Jag känner inte direkt att de är några rave skor...

Så jag lutar mig lugnt tillbaka och ser framemot en kväll hemma framför mina böcker.

Betydelsen av Wikipedia.

Ni vet på Facebook så finns det en grupp som heter "What UCAS forgot to tell you about univeristy". En sak var " Facebook will ruin your degree. Wikipedia will save it", ni har ingen aning om hur sant det är. När man inte förstår något: Wikipedia, när man behöver veta ett årtal: Wikipedia, när man behöver veta om en författare eller bok är tillräckligt bra referens: Wikipedia.

Jag längtar till den dagen då det blir okej att referera Wikipedia.

Aloha.

Känner mig lite dålig eftersom jag inte bloggat på två dagar. Men sen kom jag på att nä, jag har ett liv att leva med.

Idag bestod det livet av att försova sig två timmar, få SJUKA skoskav, en riktigt intressant föreläsning och att bli grymt mätt (vi hade lasagne till middag...det enda de gör ganska bra).

Ikväll har vi Hawaiian party här, känner inte mig särskillt Hawaiian kan jag säga. Känner mig snarare stanna hemma och titta på tv.

Imorgon är det Sankeys! Woho. Dags att åka discobussen!



Så underbart!

Luftfuktigheten i Manchester känns just som att den ligger på samma nivåer som tropikerna under regnperioden.

Vi pratar fuktigt som in i helvete och varmt så man tror man dör. Okej jag överdrev kanske lite. Men det är sant att det är väldigt fuktigt här just nu, det har regnat hela dagen. Temperaturen är varm för att vara i början av mars. Visst BBC säger att det bara är 7 grader. Men jag tror inte det stämmer. Min kropp säger att det är minst 12 grader.

Här kommer en lite väderrapport så ni kan följa mitt levande väderhelvete live:


Så här det ser ut vecka efter vecka. Imorgon ska det dock hagla, lite variation!

Jag tror det kommer lyckas.

*** Fairtrade Banana Flashmob! ***
Stop Tesco selling unfairtrade bananas
Tuesday, 3rd March. 12.45pm for 1pm start at Tesco Metro opposite the Arndale on Market 
Street

Så stod det i mailet jag precis fick från vår Student Union, som är ganska klart vänster inriktad och jag menar vänster.

Här kommer lite information:

Tescos: En av Storbritanniens största matvarukedjor (ungrfär som ICA)

University of Manchesters Student Union: Den största Student Union i UK, men kan inte få studenter tillräckligt engagerade för att kunna hålla ett årsmöte (minst 500 personer måste komma, universitetet har ca 40 000 studenter)

Det var en pärs (eller kanske pers...).

Äntligen är jag klar! 

Efter att jag skrivit mitt förra inlägg så satte jag upp ett tag till. Halv sex imorse somnade jag. Klockan halv ett gick jag upp idag. Sen dess har jag jobbat med min jävla uppsats. Nu är jag äntligen klar, eller inte riktigt jag har bibliografin kvar att göra. Måste se till att den blir rätt, annars drar de av poäng för det...

Så nu har jag bara 40 sidor kvar att läsa till imorgon.

Godnattsånger:

Dessa tre var standard när jag var liten (förutom Idas sommarvisa, men endast första versen - det var den enda mamma kunde):



Cornelis Vreeswijk - I natt jag drömde




Evert Taube - Fritiof och Carmencita




Anders Qvick - Rosen

Min musikaliska ådras funderingar:

Undrar om denna låten


Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt


kommer bli lika klassisk som denna



Evert Taube - Dansen på Sunnanö

En sak jag undrar:

Vem läser min blogg från Paris?

Jag försöker komma på om jag känner någon som är där, men nej jag kan inte komma på någon (det är sjukt pinsamt om jag nu faktiskt känner någon som är där...förlåt i så fall). 

Jag vill veta vem det är. Det hjälper mig när jag lanserar bloggen internationellt.

Nu ska jag dock gå och lägga mig.

När jag längtar hem så brukar jag lyssna på Håkan Hellström, det gör det lite värre. Men sen kommer jag ihåg att jag snart ska åka hem och då blir det lite bättre. Sen kommer jag dock på att jag ska vara i Sverige sjukt länge och då blir det sämre igen. Slutligen kommer jag ihåg Allsång på Skansen och då blir allting bättre igen. Dock, så länge jag inte bor i Sverige kommer Håkan vara den jag lyssnar på när jag blir nostalgisk, eller när hemlängtan sätter igång.



Håkan Hellström - Brännö Serenad (Live Live Live from Allsång på Skansen (det måste skrikas så som det görs i SNL))

Anledning till varför jag just nu hatar Manchester (2):

H&M:s online shop finns inte i England. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är abstines på hög nivå.

Jag funderar på att handla och skicka det till Sverige och sen ta med det hit när jag kommer hem. Eller kanske be min syster plocka med sig det när hon kommer över.

Åh gud, detta är jobbigt!