Va fan.

Vem skriver en hel bok på 743 sidor och inte har med en enda bild?

Ja det är sanningen om min nya bok! Den heter International Relations since 1945 - A Global History. Det låter ju intressant, men sen ser man att den inte innehåller en enda bild...inte ens någon text i färg! INGENTING...

Bitch!

Jag har sett nya Gossip Girl!

Serena ska strypas, strypas!

Lite fattigare.

Då var man 600 spänn fattigare.

Jag älskar studentlivet, man har så mycket pengar och inga utgifter.

46 pund - 580 kr - 600 kr.

Det var för två (2) böcker och det kan tyckas billigt, men kom då ihåg att det var specialpris på dem!

Men två böcker fixade. Undrar hur många jag verkligen kommer behöva köpa.

Min väska är iaf för tung nu. Orkar inte bära den. 

Och! Fatta hur glad jag är att vi skrev akademiska uppsatser på gymnasiet!! Har haft tre olika föreläsningar och fått fyra uppsatser redan + att jag fått små texter på 300 ord att skriva till varje seminarium i en kurs, uppsatserna ska vara på 1500, 2500 och 1000 ord. Och jag förväntas läsa två böcker per kurs i veckan.

Det har varit en bra start!

Underbar dag.

Man väcks lugnt och stillsamt av att ens granne klockan 08.00 vänligt knackar på och frågar om man vill följa med ner till frukosten. Man tackar vänligt men avböjer, hon ber om ursäkt för att hon väckt en. Man sover en stund till och klockan 10.50 stiger man upp från sin underbara lilla säng. Man tar en snabbdusch och går sedan tillbaka till sitt rum och äter frukost och klär på sig.
Man öppnar sedan gardinerna och ser att det har regnat, men man tänker: Det kommer inte regna mer idag.

Man går därför ut utan att ta på sig jacka och utan att ta med sig ett paraply.

När man kommit 100 meter börjar det regna. När man kommer till bussen regnar det på riktigt. Men som tur är är det bara en liten kö till bussen, så efter 5 min kan man stiga på. När man sedan kommit ungefär halvvägs inser man att ens lektion börjar om en kvart. När man hoppar av bussen är klockan 12.58, föreläsningen börjar 13.00. 

Man hittar sedan byggnaden, som inuti ser ut som en byggarbetsplats, och man ser de första skyltarna, de första av många. Efter ytterligare fyra minuter hittar man föreläsningssalen. Det tog ju inte så lång tid.

Under föreläsningen blir man frågade om man vet när ens History in Practise seminarium är. Eftersom ens tutor inte mailat ut info. om detta vet man inte. När man sedan går och frågar sin tutor, blir det uppenbart att man hade ett seminarium tidigare på förmiddagen och att man nu missat ett, man får endast missa två.

Men tack så jävla mycket.

Man kommer sedan på, när man har kommit tillbaka hem, att man glömt posta de två brev som man hade med sig och man har glömt att kolla sitt postfack efter bankbrev.

Men, jag tänker inte klaga. Åh nej, inte klaga.

Kloner.

Klockan är just nu prick 13.00 här. Jag steg upp för en halvtimme sedan.

Alla andra har varit uppe i minst tre timmar och springer nu runt som duracell-kaniner och oroar sig för vad de ska göra idag. Jag har inte ens funderat på att gå och duscha.

Det är som att ha tolv Alle runt sig, konstant dömande om att man sover länge. Men jag klagar inte, jag ska nog föra över dem till den rätta sidan.

Peggy Sue

Peggy Sue-The New Song

Thom Stone

Jag vill varna att bilden inte fungerar ordentligt, så i princip är det bara ljud. Och det är inspelat backstage, så det är ingen ordentlig inspelning.
Kunder inte hitta någon annan på youtube.

Thom Stone-Hearts and Bones

Tvätt.

Nu har jag tvättat, eller inte riktigt än. Tvätten är i torktumlaren just nu. Det gör mig lite orolig, eftersom det finns en stor risk att de ska krympa. Men det borde vara ok, med tanke på att det finns ett antal studenter som redan använt dem...



Laura Marlin-New Romance

Idé.

Jag hade tänkt lägga upp ett foto eller två från namnpartyt igår. Men sen såg jag bilderna och då var det nej, bara nej.

Så tyvärr, ni får helt enkelt kolla facebook.

Kul var det.

ops.

Just det, jag gick aldrig som Elton John. Jag ångrade  mig i sista sekunden och gick som åttiotalet. Mitt  hår var underrbart!!

Imorgon sover vi till tolv...insskk

Done.

Nu är jag klar med kvällens outfitta (ord stulet från Style-by-Mats-Mats). Jag ser ut som en punk-åsna.

Jag vill inte ha några kommentarer om att det inte är någon skillnad från åttan...inte ett ord...

Name party.

Som jag kanske skrivit tidigare så har vi en namnfest ikväll. Man ska klä ut sig till något som börjar på samma bokstav som ens namn.

Jag ska vara Ior.

Men hallå tänker ni nu, ditt namn börjar inte på I. Nej det har du helt rätt i, men på engelska så heter Ior Eeyore. Så problem solved.

Och nu funkar varmvattnet igen.

Älskar mitt boende.

Framför allt älskade jag det ca 40 minuter sedan när jag skulle stiga in i duschen.

Sätter på kranen, iskallt. Höjer värmen, ännu kallare.

Nu tvingas jag gå till skolan och träffa nya människor utan att ha duschat, ni kan tänka er hur jag ser ut...

Dessutom har jag inga rena kläder längre...

Och min outfit till namnfesten ikväll är inte fixad. Tänkte gå som Elton John, men det blir nog lite svårt...

Intressant fakta.

Området jag bor i, och då menar jag endast Universitetets boenden, har fler boende studenter än hela Bara.

Ca 3500 studenter bor 4 minuters gångväg från varandra. Det är ganska mycket. Det är bara första års studenter, eller de flesta. Med tanke på att universitetet varje år tar in ca 3000 nya studenter så...

Men shit, jag bor i ett ghetto.

Och dessutom kan jag meddela att vägen som går mellan där jag bor och in till universitetet, det är en rak väg i princip, var för ett par år sedan en av Europas mest kriminella.

En av tre studenter råkar under sina år om studenter i Manchester ut för någon form av brott.

Det är såna saker man inte får veta innan man kommer hit...

Det här lyssnade jag på igår.

Håkan Hellström-Ramlar

Jag lyssnade på Håkan igår och då började jag tänka på Sverige. Så då stängde jag av.

Uppvakning.

Ni vet när man varit full och man vet att man kommer ha en grym dag och vara sjukt bakis. Ni vet. Det är de dagarna man bara vill ligga kvar i sängen, men när det inte går så vill man iaf ha en lugn uppvakningsprocess. Lyfta huvudet lite lätt, känna efter, ner igen, upp igen osv.

Man kan säga att det inte riktigt var så för mig idag.

Halv åtta gick brandlarmet.

Ni kan tänka er.

Jag trodde först det var min väckarklocka som ringde. Sen fattade jag att det var lite högt och att ja, det kanske är bästa att ta sig ut. Då ska man hitta kläder att ta på sig, för jag tänkte ju inte så långt att det hade varit varmare att bara ta täcket direkt. Åh nej. Dessutom ligger alla mina kläder i en hög på golvet, efter vad jag tror kan vara någon form av outfit provning under alkoholpåverkan, det är lite suddigt där...

woho.

Jag har blivit tillfrågade att starta en hemsida som recenserar band i Manchester! Vi sak dock starta den sj'lv me nänå! Åh jag hoppas vi gr det ,det kommeer bli så sjukt ra!

Centurian.

Det ska vi spela ikväll.

En shot öl i minuten i 100 minuter.

Jag driker dock inte öl, så jag tror det blir något annat....

Brand information.

Yes. Det ska jag på om ca en kvart. Det ska bli...kul...

Jag undrar lite vad de tänker säga "Don't set anything on fire" "Don't smoke in your rooms"? Ja antagligen helt basic saker...

Idag hade jag en jobbig dag kan du tro. Jag började redan klockan 10, då hade vi ett möte i en halvtimme. Sen skickade de oss till stadskärnan, som jag inte varit i tidigare så det var ett äventyr, för att fota gamla viktiga byggnader i Manchester.

Manchester är en stad som är mest byggd på 1800-talet. 1800-talet är knappt historia för fan! Kom tillbaks när det finns 1000 år gamla hus och kyrkor...

Imorgon har jag en full dag, börjar 11 och slutar typ 17...

Så jävla jobbigt att vara student.

Jobbigt.

Fatta hur jobbigt det är när man är sugen på något oidentifierat och man inte har ett skit med något sött hemma!  

Nudlar.

Idag har jag lärt mig någon nytt.

Jag har lärt mig laga nudlar. Jag vet att ni skakar på huvudet åt det, men det är faktiskt så att det inte är något som tillhör det vanliga Högboska köket. Med andra ord, det är inte potatis eller ris.

En tjej i rummet mitt emot mig spelar just nu någon form av remix av samtliga låtar som legat på topplistan de senaste två åren. Det är Brittney nu och hon skruvade precis upp...hon är iaf snäll, resten får man lära henne senare.

Omg x3

Idag kommer vara den tredje dagen på rad som jag dricker alkohol. Igår var vi på ett skitroligt ställe. Bra musik och sjukt mycket folk.

OCH, omg, jag fick igår höra att Robots in Disguise ska spela i Manchis nästa vecka!! OMG x 3 om det är sant.

 

Jag kan även meddela att engelskan, nu börjar ta sig. Jag börjar få en trevlig liten engelsk dialekt. Fast ja, det första någon sa till mig igår var ”your not english”.


"the Girl in the end of the corridor"

Just det, det finns en tjej som flyttade in samma dag som mig, alltså i torsdags. Hon har fortfarande inte varit och presenterat sig för någon. Hon har sagt hej till en tjej, men inte vad hon heter. Så nu kallar vi henne kort och gott för ”the girl in the end of the corridor”, trevligt namn, hon kommer aldrig komma från det.


Utflykt.

Idag var jag minsann på en liten utflykt. Till det som känns som ett andra hem: IKEA. Jag har ju tidigare gjort ganska klart att jag älskar IKEA. Och ja, OMG, jag älskade det denna gången med. Nästan mer nu än innan. Jag åt köttbullar, potatis och brunsås. Det är det godaste jag ätit på länge.

 

Tyvärr finns inga foton, eftersom jag inte riktigt hade tid att tänka på det. Jag var ju trots allt mitt uppe i mitt shoppande.

 

Det blev hela fyra stora blåa IKEA-kassar och en tavelram, inklusive två paket knäckebröd. Var nära på att köpa flädersaft med, men sen kom jag på att jag inte tycker om det.

 

Så här blev tavelramen när fotona var insatta.

 


Mitt slott

Jaha, vad säger man.

 

Jag har nu varit vaken alldeles för länge. Herregud, eftersom mamma hade fått fnatt (och jag menar fnatt) så var vi tvungna att åka grymt tidigt hemifrån. Halv sex satt man packad och klar i bilen. HALV SEX. Jag har inte varit uppe så tidigt på, ja jag vet inte, men det känns som år.

 

Flygresan var skitbra! De frågade om vi kunde tänka oss åka via Birmingham eller Hannover, eftersom de ”råkat” överboka planet. Vi skulle få 300 euro var. Det tackar man ju inte nej till. Men tyvärr behövdes det tillslut inte, så vi fick åka med det vanliga planet som planerat. Dock flyttades vi up en grupp, så nu åkte vi som economy extra, det innebär mat mina vänner. Och härlig sådan kan jag intyga.

 

Så till det stora (jag menar flyga gör man ju varje helg...), mitt rum.

 

Ja det är ett kapitel för sig. Det är inte alls så hemskt som jag trodde, man kan säga att jag blev positivt överraskad. Det är större än vad jag tänkt mig, jag har dock satt upp bokhyllan på byrån själv, den tog sjukt mycket plats på golvet. Jag har även flyttat sängen, den stod tidigare mitt framför fönsterna (ja jag har mer än ett, men de är dock lika stora som de på ett dockhus). Nu saknas 30 galgar så är all set som man säger i mitt nya land.

 

Just det engelskan. Alle du vet det vi sa om att man kan engelska, det kan man inte. Tro mig, INTE. Hittills idag har i princip samtliga jag pratat med varit tvungna att upprepa sig, de flesta mer än en gång. Jag intalar mig att det beror på att jag är trött, det måste det vara. Nu har jag iaf varit och köpt en limpa bröd (jag fick nästan spel, hittade inget knäckebröd, verkligen inget alls!) och två flarror vin, samt en adapter. Jag hade visst missat att England inte riktigt har samma eluttag som Sverige…

 

Jag får ingen intranätuppkoppling förrän tidigast på måndag. Så om detta verkar lite old, så är det därför.

 

Ska försöka skaffa mig ett telefonkort imorgon, det kan ju behövas om man säger så, har inga pengar alls på mitt svenska. Vilket inte bör stoppa er från smsa mig…iaf tills imorgon.

 

Postar lite foton på det jag vill kalla Högbo-slottet. 

 

 

 


Efter packning.

Så här fint och organiserat är mitt rum efter att jag packat klart.

Tre resväskor, ett gitarr-case och en handbagage-bag har jag med mig.






4.00.

Det är den tiden jag ska gå upp imorgon. Tror ni jag kommer upp?

Svar: Nej.

Jag hann ...

Jag hann inte med bussen, surprise surprise!

Det blev bilen och 60 jävla kronor kostade det att parkera. För jävligt.

Nu har jag dock packat det mesta. Lite kvar, dock ej mycket.

Halv sex i morgonbitti lämnar jag Högbo-huset som jag brukar kalla det för mig själv. Tjugo över åtta hittar du mig på planet till Manchester, om du är på det. Hälsa inte, jag är varken snygg eller trevlig på morgonen. Vissa säger att de två sakerna aldrig inträffar, jag hoppas fortfarande.

Nu är frågan, ett avsnitt av the West Wing säsong 4 - eller plocka ögonbrynen? Jag vet vad jag vill välja, men ibland måste man tänka efter.

Och ja, jag har fruktansvärd fotsvett just nu!



Avslutar med en bild på Alle, som har hjälp mig packa ikväll. Detta är när hon i skogen och funderar på livet. Ska hon gå med i Knutsby-sekten eller inte?

Malmoe.

Jag är på väg in till Malmö. Eller på väg och på väg. Jag har inte ens duschat än och jag ska ta bussen om 40 min. Är det någon som tror jag hinner?

Nä inte jag heller.

Kanske får ringa mamma och be henne hämta mig...

Tonight.

OMG! Verkligen OMG!

Ikväll/natt har jag varit med om bl.a. följande: En biljakt
För mycket shots (tro mig, för mycket. Som du kanske försår så fyllebloggar jag just nu. Ja just nu.)
En spansk sångarre, (han var spanne han)
Ett nästan rån utanför apoteket, som jag dessutom sak till imorgn (det var en bil osm var igng, Anna blev skraj)


Jag förovrigt har jag varit på en trevlig middag, och jag har varit den nya dr. Phil. Jag var tom bättre än orginlet. Verkligen bättre!!

Packa.

Idag har jag börjat packa.





Slutsats: Jag kommer inte få plats.

Tips.

Någon som har lite läkemedel som kan vara bra att ha?

Hade tänkt skaffa mig ett litet skafferi.



Nytt inlägg.

Hm, jag har nu i flera dagar funderat på om jag kanske ska ta en bild av mitt rum och posta det på bloggen. Lite lätt kan man säga att det ser ut som om en komet slagit ner.

Sen kom jag på att jag inte kan lägga upp bilder jag själv tagit.

Ikväll.

Jag hoppas ni vet vad som händer ikväll, eller snarare inatt.

Tredje avsnittet av Gossip Girl.

Omg, jag kan inte vänta. Nu ska jag youtuba sneakpeaks...






Haha.

SNL-Sarah Palin och Hillary Clinton

Metallfågel.

Jag flyger till Stockholm om ca två och en halv timme. Jag har inte duschat, klätt på mig eller packat klart än.

Och ja just det jag flyger från Köpenhamn, det ska bli intressant och se hur svettig man är när man kommer fram. Och jag menar verkligen svettig, inte bara som en metafor utan verkligt svett. 

Om ni inte har hört om mina svettkörtlar så är de ett kapitel för sig, fast dock ett ganska kort sådant.

De är alltid hyperalerta. Ständigt närvarande om säger så...



Har precis aktiverat det nya itunes. Det är jäkligt spacet (spejsit) måste jag säga! Nu syns det att man laddat ner sin musik, 85% av alla artister saknar bild...


Just det. Alle på måndag måste jag verkligen börja packa, kan du vara snäll att komma hem till mig och göra det åt mig? Det ser så kaosartat ut att jag inte ens vill försöka...du har ju alltid varit den organiserade....

Paradiset.

Idag har jag varit på IKEA. Det var mycket trevligt.

Det känns lite som att komma hem när man går in där. Det är så vackert, där finns allt.





Min nya kudde.

Perfekt för att frysa in rester...


Den här heter Polarvide, känns lite överdrivet.



Do kan man eda med.

Ques.

Jag har en liten fråga.

Jag har ont vid tinningen. Borde jag vara orolig?

Eller beror det på min finne som sitter lite över?

Nej. Bara nej.

Återigen, det finns någon i denna underbara internetvärld som bör ompröva sin syn på pengar och ekonomi.

198:- är inte billigt när man är 17-18 år. Det är inte ens billigt när man är 19 år. Jag har dessutom en känsla att det inte är särskilt billigt när man är 20.

Om vi inte redan är där, så är vi åtminstone på väg in i något som kallas för lågkonjunktur. Ett tillstånd som skapar en ökning av inflation. Vet du inte vad inflation är så googla.
  
Förenklat kan man säga att när ett land, en marknad (och då menar jag inte loppmarknad) har en förhöjd inflation blir saker dyrare. Företag går inte lika bra längre, vilket gör att de som företaget anställt när det gick bra och man ökade sin omsättning, nu avskedas. Detta gör i sin tur att det blir fler arbetslösa, utan lika mycket pengar som tidigare och tvingas använda sig av bidrag. 

Det är med andra ord en ond cirkel. Dock en cirkel som går att återhämta sig från, vilket gjorts flera gånger under århundraden, framför allt under 1900-talet. 

Inflation betyder inte Zimbabwe (förstår du inte denna referensen, googla!) Inflation betyder att du inte har råd att köpa ny iPod, eller att du inte kan köpa ny tröja från H&M för 198:-

Men detta är givetvis saker man förstår om man går sista året på Samhälle-ekonomi och är egen företagare. Då förstår man att det kanske inte är bästa sättet att försöka öka sin egna lön genom att låta små (yngre) tonåringar betala för materiella saker, framför allt inte om man samtidigt ser sig själv som en utomordentlig förebild.

Men 198:- Bara säg nej, bara nej. 

Håhåhå.

Någon har snott, ja snott, min kudde. Sånt gör mig förbannad. Man tar inte från de behövande.

Nu får jag köpa en ny, det  är väl lite onödigt kan man tycka.



Nio dagar till Manchester.

Dagens problem.

Jag kommer behöva vänta lite mer än tre timmar innan andra avsnittet är nerladdat av Gossip Girl...herregud...som om jag inte var stressad innan...

16.12.

Det var det klockslaget jag vaknade idag. Det var skönt. Man känner sig utsövd.
Det var dock inte lika trevligt att se vem/vilka man blev väckt av. Alexandra Bengtsson och hennes stackars pojkvän Jonas. Ja det är synd om Jonas den lille grabben.

Tur att jag vaknade så sent, hade jag vaknat tidigare hade nog badrummet fått sig en liten surprice...och inte av det bra slaget.

Och ja just det, jag har fortfarande inte borstat tänderna idag.

Äckligt? Javisst.
Skönt? Självklart.

Jag vet att vi längtat.

Jag hoppas att ni märkt att det finns en sak som jag inte skrivit om. Anledningen är att jag var tvungen att samla mina intryck lite.

Den nya säsongen av Gossip Girl. Som vi längtat. Vi har haft svårt att somna på kvällarna. Dagarna har inte varit lika roliga och vi har konstant funderat över hur sommaren har varit där borta i the Hamptons.

Nu vet vi.

Jag hade tårar i ögonen när jag äntligen, efter att ha blivit intvingad till stan för att klippa mig se föregående inlägg, vid nio tiden satte mig ner och tittade på det flera kallar: The greatest show of our time - Det är sant. Det är den. Den är som en vagel i ögat - man hatar den, men utan den är man inte hel.

Det är helt enkelt underbart att GG är tillbaka. 

En mindre än en vecka till nästa avsnitt, jag kan knappt vänta innan jag får se Serena, Blair, Nate, Chuck, Dan, Jenny, Eric och alla de andra underbara människorna igen. För ni vet väl att dom är riktiga.

Gossip Girl har inga fiktiva karaktärer. Skådespelarna är sina roller. Blake Lively? Nono, Serena van der Woodsen.

500.

Blondinbella tycker 500 spänn för ett par skor är billigt.

500 spänn, det är många mål mat i Afrika.
500 spänn, det är ett halvt studiebidrag.

500 spänn för ett par skor, det lägger man ut när man precis har fått lön. Dagen efter har man dåligt samvete.

Jag är inte snål, ekonomisk. Men framförallt i princip konstant pank. Men jag är inte bitter, åh nej, inte bitter.

Ett klipp.

Det har jag gjort.

Summan av kardemumman - jag har en hjälp på huvudet, men färgen blev iaf bra.

Är fortfarande så sur att jag kan skjuta den jäveln (hypotetiskt menat!!).

Bra system, verkligen.

Applåder till UoM, verkligen. Jag förstår varför det är helt logiskt att man har fyra olika former av intranät som man måste logga in på för att hitta det man letar efter. Det är ju självklart!

Ett till sin mail, som även har länkar till de andra.

Ett för att registrera sig.

Ett för att se sina kurser.

Och ett för att få ut lektionsanteckningar.

Glasklart, man kan ju inte ha allt på ett, nänä.