Herregud!

Oasis och Håkan till Roskilde. Bokar Roskilde Pete med så är festivalen i princip komplett.

Baka gatan.

Idag har jag varit en duktig liten student. Jag gick till min föreläsning, tog ordentligt med noteringar. Åkte hem och fortsatte med min uppsats.

Okej, Facebook har kommit emellan ett par gånger, men jag måste väl få ha ett liv?!

Har även tvättat idag. Dock inte mina handdukar, men jag tänkte att eftersom jag ändå dushar innan jag använder dem så kan det väl inte vara så farligt?

Woho! Anna har äntligen bokat biljetter så hon kommer och hälsar på mig. Det var fanimig (ja, det stavas så på skånska jag lovar) på tiden.

Avslutar detta tråkiga inlägget med litta musik (kan någon berätta för mig i vilken film saxonfon riffet är med i, kan fan inte komma på det!):



Gerry Raffer - Baker Street

Utskrattad.

Den enda roliga saken med min föreläsning idag var när en kille blev utskrattad efter att han ställt en fråga. Om man ställer en fråga så ska man fan ha det!

Så jävla irriterande när människor ska försöka vara bättre än föreläsaren, det är du inte!

Mitt nya hus.

Jag hittade en bild bland arkivet här i bloggen. Det är en bild på mitt hus nästa år. Det är dock en bild av fasaden, men garaget är med! Tyvärr finns det inga bilder på det innuti, men det är ganska fint kan jag säga.



Sweden goes international.


(från Perez Hilton)

Japp det är sant!!

Jag kan kanppt vänta. Jag är grymt exalterad, jag berättar för alla om det. De bryr inte sig, men de ska inte förbli ointresserade. Snart kommer jag rita en karta som förklarar hela kungafamiljen och banden genom Europa.


Yes, äntligen!

Åh jag har väntat, och längtat. Äntligen i Sverige med. Jag måste vara på plats...detta är historiskt.


(från Aftonbladet)

The Oscars and R-Patz.

Jag hoppas fan i mig att ni såg Oscar's galan.

R-Patz var där!


Japp, bilden är från Perez Hilton

Drunkard.

Klockan är halv sex och jag har precis kunnat gå upp ur sängen.

Jag började kvällen med att vara tillbaka i Malmö via länk, ofantligt nyteknologiskt. Sen gick det utför.

Tequila shots är verkligen inte bra, så länge du inte vill bli grymt full.

Tror jag kom hem vid tre tiden, jag vet inte hur, jag vet inte när och jag vet inte varför. Jag kom hem iaf och mamma allt är bra du behöver inte börja skälla och ifrågasätta mig jag hade roligt. Så lägg ner.

Men kids, trust me, nothing good ever happens after 3am.

Är det så här det känns att vara pank?

Ni vet när man står vid uttagsautomaten och känner sig säker på att man har pengar, man har till och med så mycket att man väljer att inte ta ut allt på en gång.

Jag trodde jag var i en sådan situation. Jag tänkte "jag tar ut 40 pund så har jag typ 30 kvar på kontot". Det hade jag inte. Jag fick ut mina 40 pund, men det var också det sista jag fick ut.

Kollade mitt konto för en stund sedan. Saldo: 32 kr.

Det är en hel vecka kvar och jag har endast 30 pund kvar, som jag dessutom har i kontanter. Det verkar som att det blir en frukostvecka. 

Detta är februari, 28 dagar. Min budget har fungerat skit denna månaden. Jag trodde verkligen 3500 skulle räcka ett tag, jag har trots allt min middag betald varje dag (förutom lördag och söndag). Min reserv femhundring verkar behöva komma till användning.

Uppdaterade spritförrådet.

All set inför morgondagen. Houseparty woho!




Listen up SF.

Ikväll ska jag göra mitt andra biobesök på en vecka. Herregud så mycket bio ser jag inte i Svarige på sex månader, det är för dyrt.

Här kostar en biobiljett ca 4.5 pund, alltså typ 50-60 spänn. Tänk om det vore så billigt hemma med...

Ikväll ska jag se "Confessions of a Shopaholic".


Confessions of a Shopaholic - trailer.

Mitt mål imorgon (idag):

Att gå på min enda föreläsning.

Bums 'n' Tums Love.

Jag har precis kommit hem från ett pass av Bums 'n' tums. Det var jobbigt. Så pass jobbigt att jag nu inte längre kan stå på benen. Min mage har inte jobbat så hårt på säkert över ett år. Mina ben är verkligen som spaghetti. Mina armar, de ska vi inte ens prata om och det var inte ens den delen av kroppen som tränades. Jag känner mina biceps och triceps (dock syns de inte, men jag känner dem).

Jag ska definitivt gå nästa vecka med. Det bästa med det var att det fanns andra personer som var lika dåliga som jag. Det är då man älskar att träna!

Gud vakar över mig.

Det finns en kristen organisation där jag bor. Alltså de verkar i samma lokaler som jag. Det är fruktansvärt. Igår var de ute och delade ut information. Informationen bestod av två lappar med events som de anordnar och en bok full med bibel-citat. Jag möttes av en hurtig tjej när jag öppnade min dörr, ett stort leende hade hon (ni vet ett sånt falskt leende som hon bara har för att verka bättre än oss andra) och så räckte hon fram boken och sa att hon kom från den kristna organisationen och att de hade lite saker planerat här i området. Förmodligen att de skulle ta över varlden eller något.

Jag tog informationen endast för att killen som var med henne var ganska snygg. Och sånt oroar mig! När snygga människor behöver bekräftelse i form av "gud", vad fan ska då alla vanliga och framför allt alla som inte räknas till den snygga kategorin tro på? Det är inte konstigt att världen är överbefolkad av cyniker.

Note to self.

"Nothing good ever happens after 3am"

Är det sant? Försöker komma på något roligt eller bra som hänt efter 3am, men jag kommer faktiskt inte riktigt på något. Efter den tiden är man oftast för trött, eller full, för att vara produktiv.

Jag lovar att testa nästa gång, som antagligen blir på lördag. Efter att jag konsumerat denna flaskan och klockan slår tre ska vi se vad som händer.



En sak jag hatar.

Tror kanske jag skrivit detta innan, men, folk som tar ut böcker ur hyllorna på biblioteket och sen bara sitter med dem utan att registera det. Det gör mig grymt förbannad!

Jag behöver boken, jag vill gärna veta om den finns inne att låna eller inte. Då funkar det inte att någon jävla liten människa sitter med den och tar ut referenser!

Här kommer ytterliggare en upprepning:



True Blood - Credits

Jag har svikit alkoholen.

Jag har en "regel" som jag går efter. Om jag inte är sugen på att bli full så är något fel.

Igår var jag på bio (He's just not that into you) och när vi är på väg hem möter studenter som är på väg ut på pubcrawl (man går från pub till pub och dricker minst en drink på varje). Jag ville bara hem. Inte ens en tankte om att det kanske hade varit roligt att följa med dem.

Något är fel. Jag lustar inte ens efter vinflaskan som står i min bokhylla.

Jag tror jag är sjuk, eller depprimerad. Något måste det vara.

Och just det filmen. Den var ganska bra. Definitivt värd att se. Lite förutsägbar dock, och Scarlett Johansson var med i den - det brukar inte vara ett bra tecken... 

Question.

Jag har en fråga. 

Är det värt att betala pengar för att se filmen "He's just not that into you"?

Va fan!

Mölleplatsen ska tas bort från Malmöfestivalen!

Jag älskar Mölleplatsen. Nu ska det flyttas till Folketspark. Why Malmö why!?

Shopping.

Jag hade en liten shopping spree idag. Jag fick reslutatet på min uppsats (i mitt favoritämne) och det var under all kritik, så jag tänkte försöka pigga upp mig själv med lite shopping.

Jag spenderade över 25 pund inne på Boots, det enda jag skulle köpa var en ny concealer och foundation applikatorer. Det blev lite extra. Som två nya läppstift, en ny mascara, en eyeliner borste, shampoo, tvål och tops.

Gick även in en sväng på HMV. Det var fruktansvärt. Det var som att gå in i 90-talet, CD-skivor överallt och gud vet vad. Jag behövde dock ett par hörlurar eftersom jag sprängt mina andra och tappat den ena. 18 pund kostade det mig...de hade såna coola med olika mönster, men det kändes lite som att man var 14 med sådana (eller kines) så jag gick på ett par klassiska svarta och silvriga.

Hittade även (äntligen) American Apparel idag! Woho!


Shoppingen fick mig att tänka på en av mina favorit filmer: White Chicks!



Satan och jag.

Jag undrar om ni har vissa dagar som ni inte går ut på?

Jag har det. Det är lite som att jag är kristen (haha), men det är mycket ovanligt att jag går utanför dörren på söndagar. De är perfekta för att bara vara inne på sitt rum. För mig brukar det dock bero på att jag alltid måste plugga på söndagar.

På tisdag ska jag hälsa på Satan. Min vinflaska ska konsumeras då. Funderar på att köpa en flaska Rum med, så man har litta i reserv.

Den här låten fick jag i huvudet precis:

Jag klarar inte av Tomas Ledin...varför varför ska jag börja sjunga på den? Helt frivilligt dessutom.



Tomas Ledin - En del av mitt hjärta.

Fuck off.

Jag hatar filosofi med passion just nu.

Hume, Rousseau, Locke, Hobbes, Luke - Ni kan alla dra åt helvete.

Netbook - behöver jag den?

Jag försöker motivera ett köp av en Netbook för mig själv.

En liten kompakt dator, perfekt under föreläsningar! Det innebär dock att jag kommer se ut som en kines. (Känner mig hemsk, det har varit mycket om kineser på senaste tiden, sanningen är att jag är lite avundsjuk på dem, de har liksom en egen koloni här).

Jag har trots allt en underbar MacBook som jag älskar över allt annat. Men jag är orolig att den ska krasha igen. Jag litar numera inte på teknik. Trots allt känns det lite over the top att ha två datorer när jag inte ens läser Computer Science. Men det hade dock gjort så att jag hade kunnat se Skins direkt när det kommer ut...

Dessutom har Alle en. Det gör mig frusterad. Jag är före henne när det gäller teknik. Nu kan hon sitta och blogga när som (vilket hon inte gör, men hon har möjligheten till det).

Vinfråga.

Jag har köpt en flask vin idag, i nödfall liksom. Jag har inga planer på att gå ut överhuvudtaget, men tänkte att det kan vara bra att ha en flaska hemma ifall ifall framför allt eftersom jag inte har någon annan sprit. Den är slut.

Nu funderar jag på om jag kanske ska ta mig ett glas, det är trots allt gott vin. Men jag är orolig att vinet inte kommer klara sig. Kommer antagligen inte dricka av det igen förens nästa helg.

Hur länge håller sig en öppnad vin flaska? Det är rosévin och flaskan har skruvkork (man får ju planera).

Shut up.

En sak som jag hatar, verkligen hatar, är folk som börjar ställa frågor till föreläsaren under en föreläsning. Så jävla jobbigt, de ska bara visa sig intresserade. Dessutom är det oftast totalt orelevanta frågor.

Jag hade en sån person på min ena föreläsning igår. En besserwisser med dator och allt. Man hörde på rösten att han var nöjd med sin fråga dessutom. 

James Dean.

En kille i mitt ena seminarium heter James Dean.

Nog för att han är hyffsat snygg, men någon James Dean är han inte.


Originalet.

Ett tips.

Jag har "hittat" en ny tv-serie som jag kollar på. Den heter "The Secret Life of the American Teenager". Det är den kristna högerns svar på Gossip Girl, typ.

Det handlar om en 15åring som blir gravid. Alla är djupt chockade över att 15åringar har sex. Alla är ännu mer chockade över att hon funderar på att göar abort eftersom det "inte är moraliskt försvarbart". Hon behåller fostret.

Ja det är en enda lång moralkaka fylld med dåliga skådespelare och patetiska karaktärer. Men trots det är det ganska underhållande.

Don't forget! Det var ett nytt Skins avsnitt ikväll.

Detta är dock trailern till den första säsongen, som innehöll andra karaktärer. De är originalen.




Mini Asia.

Jag har tidigare berättat att det finns en hel del asiater på mina föreläsningar i politik. Idag tog dock priset.

Jag hade ett seminarium i en politik kurs, när jag kom in genom dörrarna möts jag av ca 15 kineser som sitter uppe på en vägg (inte en hög vägg, snarare en låg vägg som används för att dela av en gång). Jag fortsätter längre fram och ser då en hel korridor full av bara kineser. Allvarligt talat jag trodde jag kommit fel. Jag kände inte igen en enda person, dessutom var jag säker på att jag endast hade en kines i mitt seminarium. Det visade sig dock att jag var rätt. Bland kineserna började jag urskilja person som kanske kunde tänkas vara icke-asiater.

Jag såg dock den första snygga kinesen idag! Woho, det tog ca 5 månader men tillslut hittade jag en.

Noah.

Noah and the Whale spelar i Manchester i början av mars (eller kanske i slutet av februari, jag kommer inte ihåg). Funderar på om jag ska gå. Undrar om det finns biljetter kvar. Kostar ca 12 pund, 150 spänn för att se Noah och de små valarna låter inte som en dum idé.

Tyvärr ingen låt av dem eftersom fucking skivbolagen vägrar lägga ut koden som gör att man kan lägga upp det. Jag blir frusterad, vad hade de tänkt göra med den? Sälja videon?

Take me home SAS.

Om det är någon som undrar när jag kommer till Sverige nästa gång så kan jag meddela att jag nu bokat mina biljetter. Den 29 mars sitter jag på planet till Sweden och den 18 april får flygvärdarna/värdinnorna äran att ha mig på planet tillbaka.

Jag gillar SAS. De är hyfsat billiga och bra. Mina biljetter gick på 1400 kr totalt, det mina vänner är billigt. Framför allt när jag normalt brukar betala över 2000 kr för dem.

Jag har redan ångest över min packning. Kan inte betala övervikt den här gången med, hittils har jag fått göra det varje gång jag flugit. Det är jävligt dyrt vill jag berätta, jävligt dyrt.

För övrigt är jag sjuk. Har en riktig förkylning, den är så framträdande att jag har fått sämre hörsel - då vet man att den är på riktigt.  Dessutom har jag en dunkande huvudvärk och svettningar så man kunde tro att jag är i klimakteriet.


Japp, det är en finne på halsen - och påsar under ögonen.

Doherty, oh yes!

Borlänge - That's what Iäm talking about!

Pete Doherty kommer till Peace & Love. Så länge Hultsfred inte bokar honom, så kommer Peace & Love stå högst på min festivallista. Japp, jag offrar Regina Spektor för Pete.



Pete Doherty - Last Of The English Roses - Grace/Wastelands

Historia - komplett med sydväst och polisonger.

Jag måste berätta om min ena föreläsare. Ämnet han föreläser i är "Origins of British Industrialisation" - ett ganska intressant ämne - alltså en historiekurs. Och det märks.

Har ni någon gång tittat på Life on Mars? Tv-serien som handlade om en polis som hamnade i koma och åkte tillbaka till 70-talets Manchester. Hans partner i 70-talet, eller kanske chef, ser ut exakt som min föreläsare förutom att föreläsaren är lite äldre. 

Min föreläsare går runt i en mossgrön rock och en brun-grön hatt. Hatten är det centrala i hans outfit. Den ser ut som en sydväst, fast den är gjord i "vanligt" hattmaterial. 

Den här människan älskar historia.

Det är ganska stor skillnad från mina föreläsare i poltik där samtliga är propert - men ledigt - klädda i skjorta, tröja och ett par jeans eller chinos. Gärna i ljusa färger. De ser även ut som att de springer sex gånger i veckan, bara för att det är "ett roligt sätt att hålla sig i gång".

Jag föredrar historia, har jag sagt det?


Min föreläsare liknar han som sitter på bilen, fast lite äldre och lite tyngre.

Ett svar och en fråga.

Svar på frågan om Våra Bästa År går i Brittland - NEJ!! Här tittar man på sina inhemska såpor typ Hollyoaks och Hem till Gården och sån skit. De fattar inte vad de missar, man blir uprörd.

Jag har en fråga till Alle - Har paketet kommit än?

Idag ska jag äta en söt liten gul kyckling.

Åh jag dör! Jag har nu tillbringat tre timmar i sällskap med Hobbes och Locke, inte fattar jag ett dugg mer än jag gjorde när jag började. Visst det är intressant, men när det är skrivet på gammal engelska är det inte enkelt ska ni veta. Jag har lyckats fatta att have stavas hath (tror jag) och make stavas maketh.

Dessutom är jag hungrig nu...men kyckligen jag ska göra en sallad av (jag skämtar inte) är fortfarande frusen så jag måste vänta ett litet tag till. Kanske ska passa på att duscha, känner mig lite ofräsch.

Lite Vampire Weekend så här på lördagseftermiddagen.


Vampire Weekend - Oxford Comma

Moldy Peaches, Cera and Page.

Jag har precis kommit tillbaka hem. Har varit och sett "Nick & Norah's infinite playlist". Den var faktiskt bra, lite förutsägbar och lite kliché, men överlag bra.

Jag gillar verkligen Michael Cera, men det finns ett problem med honom. Efter Juno har jag en tendens att slå ihop Michael Cera, Ellen Page och Moldy Peaches - jag vet inte alls bra. Stör mig som fan på det.

Iaf, detta är en av mina favoritlåtar av Moldy Peaches:

Moldy Peaches - Nothing Came Out

Handsome Fella.

Dålig uppdatering nu på ett tag. Bara ett inlägg om dagen ca. Jag tänker inte säga att det blir ändring på det, för det kommer det antagligen inte bli.

Herregud, mina kurser är fan sjuka i huvudet! Så jävla mycket att läsa och skit. Dessutom har jag i en kurs två uppsatser att lämna in som inte ens är betygsgrundade. Vi ska alltså bara skiva två uppsatser för att träna!! Träna, vi har för fan redan gått en termin, jag tror vi börjar fatta lite var de letar efter (därmed inte sagt att vi gör som vi lär...).

Imorgon ska jag på konsert mina vänner. En korridorskamrats (jag kommer från Sverige vi är socialister och kamrater!) band ska spela, har länkat till dem tidigare (Reform! sök i bloggen) de är riktigt bra.

För övrigt så älskar jag när fångarna skrattar till Johnnys text. Johnny som var en riktigt handsome fella back in the day. 



Johnny Cash - A Boy Named Sue

Like Common People.

Jag hade en liten partykväll igår. 5th Ave (1 pund för shots och vodka+mixer!!) och Font (2 pund per cocktail!! Riktiga drinkar alltså!). Japp, jag hade svårt att gå upp idag. Dessutom visade sig att seminariet jag trodde jag hade inte börjar förens nästa vecka, så ja, jag gick upp i onödan.

En låt som jag kommer ihåg spelades igår (förutom Arctic Monkeys "I Bet That You Look Good On the Dancefloor") är Pulps "Common People" och jävlar vad folk dansade när den spelades. Jag älskar texten.



Pulp - "Common People"

OMFG!

Igår fick jag ett mail från universitetet där det stod att min föreläsning idag var inställd pga konstruktionsfel i föreläsningssalen och att den därför var avstängd tills vidare. Idag fick jag höra att fler incidenter hade hänt runt om på universitets området.

Universitets området är uppdelat i två delar, den norra (mindre) delen och den södra (den ofantligt stora). Den störtsta byggnaden i den norra delen heter Sackville och är lika stor som ett kvarter ungefär. Idag har tydligen Sackville börjat brinna. Inte så att hela brunnit ner, iaf inte vad jag hört, men dock en brand. Den södra delens största, finaste och mest nybyggda byggnad heter University Place, en byggnad som kostat åtskilliga miljoner att bygga och tagit ca tre-fyra år. Det är i denna byggnaden som jag skulle haft min föreläsning. Den byggnaden blev idag hotad. Ett brandhot. Så nu är hela den byggnaden (som är den centrala punkten i södra delen) avstängd.

Här händer saker må ni tro!

Detta är äkta humor:


Min ya frisyr.

Felvänd så det skriker om det, men dock. En bild på mig och min nya frisyr.


Onödigt.

Åh! Jag hade sett framemot att gå ut ikväll, men är vi bara tre kvar som ska ut. Ja det känns inte så lönt...och det värsta, jag är redan klar! Hår fixat, smink klart, kläder påsatta.

Jag blir frusterad.

Starstrucked.

Det blev jag idag kan jag säga. Men det visade sig vara falskt.

Jag såg ett par långa svarta spetsiga skor med ett par långa supersmala ben iklädda svarta stuprör. Jag trodde det Faris. Sen tittade uppåt mot huvudet och ja, då blev jag besviken. Det var inte en medlem av the Horrors, det var en helt vanlig person. Han hade inte ens vett att använda smink, eller färgat hår. Han hade dock snygga skor. Hoppas han lär sig resten.

Nu är det klippt.

Vitsigt.

Jag har nu gjort ett klipp, vitsigt igen. Har numera en hel lugg som är lite rundad, alltså går in i resten av håret. Jag har även färgat håret, så nu är det i en härlig chokladbrun (ej bajsbrun) färg. Gillar inte att ta bilder på mig själv, så ni får vänta tills imorgon när jag är full igen.

Imorgon startar även Boot Camp som jag ska gå på. Och på onsdag ska jag börja med Pilates. Ett helt nytt liv kommer att ha sin början imorgon, det känns lite främmande. Men det är imorgon, tills dess ska jag fortsätta titta på Vita Huset, har bara tre avsnitt kvar nu, sen har jag sätt samtliga säsonger.

 

Fleet Foxes - He Doesn't Know Why

Just nu.

Det snöar. Och det snöar ordentligt kan jag meddela. Jag har inte sett så här mycket snö i England och det lägger sig dessutom. Jag är rädd inför morgondagen, herregud tänk om det är kaos här då!





Familjen Macahan.

Jag har en dröm. Den drömmen är att tv-serien "How the West was won" - eller på svenska "Familjen Macahan" - ska släppas på DVD. Jag älskar denna serien. Zeb den överbeskydande, Luke den uppenbart snygga. Den är så bra.

Det önskar jag mig mest av allt i present till påsk, "Familjen Macahan" på DVD.




Nu får det räcka.

Jag är en ganska trevlig person om jag får säga det själv. Jag blir inte ofta sur, har ganska långt tålamod och liknande. Men nu får det fan vara nog.

Vårt lilla kök är ockuperat av våningen över oss. Vad fan gör de här undrar jag, har de inget eget kök att laga mat i? Det var inte ens den nya snygga personen som det ryktats om har flyttat in, jag mötte honom precis i trappan - ryktena stämer.

Jag tänkte dock berätta lite mer om vårt hus som vi ska bo i nästa år. Ett beskrivande inlägg är på gång, ska bara hitta bilder på huset. Där har ni något att se framemot.

Parfym-mysteriet.

Lite då och då kommer det förbi en doft inne på mitt rum. Nu tror ni att det handlar om något ruttet eller en svettlukt, men så är inte fallet. Det handlar om en parfymdoft. Det är inte min parfym (Dior Addict - hör av er för att få min adress så ni kan skicka den till mig), det är en parfym jag känner igen men jag vet inte vilken eller vem som har den. Det är en feminindoft, lite somrig. Jag misstänker att det kan vara en av Alles parfymer (gå föresten inte in på hennes blogg, den har inte blivit uppdaterad sen i slutet av oktober - det är dålig stil...), men jag är inte säker.

Ett mysterium kallar jag det, fast bara idag för att jag har trålkigt. Imorgon kommer jag glömt bort det igen.