Årets person in the music biz.

Det finns bara en. Han är den enda, DEN ENDA, som kan bära batik-mönstrade kläder utan att man hatar honom, tvärtom de birdrar till anledningar man älskar honom. Han är personen man vill ha som pojkvän de kommande fem åren, men man nöjer sig med ett halvår, en månad, en vecka, en dag eller okej låt oss vara ärliga - en timme eller två.


Andrew VanWyngarden

Årets låt.

Det finns, eller kanske fanns beror på hur man ser det, en låt som kan beskrivas som årets låt. Jag tror till och med att denna låten kan användas som soundtrack till en hel generation. För oss sena 80-talister och de tidiga 90-talisterna är denna låten en summering av våra drömmar och det pga att vi inte förstår ironin som ligger bakom. Och även när vi gör det så inser vi att det inte är lönt att hyckla, eller snarare att det är värre att inse sitt misstag än att fortsätta vara naiv - We're fated to pretend.

Så japp, återigen MGMT



MGMT - Time to Pretend (ej officiell video)

Årets band.

Jag har funderat lite över vilket som är årets band. Det fanns egentligen endast en kandidat. Jag vet att jag tjatat om dem tidigare men ändå.

MGMT
De är som internet, man kommer inte ihåg hur det var innan de fanns.





MGMT - Love always remains (från deras EP)


MGMT - Indie Rokkers (från deras EP)

Det här är anledningen till att vi älskar MGMT:

MGMT - Kids

Kids from hell.

Jag är sjuk. Det innebär att jag tittar väldigt (extremt) mycket på tv, eller inte tv jag tittar ju inte på svensk tv. Så här långt har jag sett klart hela säsongen av Fringe (dock finns det endast 11 eller 12 avsnitt), jag har sett halva säsong 3 av Will & Grace, har sett halva första säsongen av Big Bang Theory och jag har sett de fyra första avsnitten av True Blood.

Innan idag hade jag tänkt somna till Criminal Minds, men internet låg nere. Det är sånt som gör en förbannad. Dessutom mina vänner så tvingas jag laga min egen mat. Jag tror inte riktigt jag uppskattat hur skönt det faktiskt varit när jag endast behövde gå ner och hämta maten, även om det inte var någon toppen mat (det är en överdrivelse, maten är inte alls god men jag behöver iaf inte laga den själv). Ikväll blir det iaf kyckling i korma sås och ris. Det såg någonlunda enkelt ut och jag är trött på min basic mat: kyckling filé och pasta + keso. Känns spännande att vara lite nytänkande...

Imorgon vet vi alla vad som händer! Det är dags att bli grymt full, ha ångest över att man inte gjort tillräckligt under året, få ångest över att det man hade tänkt sig att året skulle innehålla och bli inte innehöll det och blev. De okristnas, eller om man vill icke frälsnas, högtid: NYÅRSAFTON!

Själv lär man bli matförgiftad pga att man inte har tålamod att vänta tills ens kött är färdigt, vi ska ha fondue. Men men, det är bara att dricka bort det. Vodka tar bort bakterierna!

Som avslutning: Fucking jävla Bara-svin barn har sprängt vår brevlåda! Det betyder att vi nu har en plastpåse som brevlåda. Det ger mig ångest över att veta hur ful den är.

Höjning av fribeloppet, vilken bra idé!

Jag hatar när studenter som pluggar på svenska universitet klagar på att de har lite pengar. Ni betalar ingenting för att läsa där. ALLA får bidrag av staten, alla får kanske inte lika mycket men alla får. De flesta får någon form av lån, för vissa är det kanske inte mycket, men ni får.

Höja fribeloppet, herregud! Klarar man av att tjäna 130 000 på ett år samtidigt som man studerar heltid har man helt enkelt valt fel utbildning! I annat fall handlar det om att planera! Herregud du kan inte köpa de skorna du vill ha, nähä tough luck! Du har inte råd att äta något annat än nudlar, nähä prova köp råvaror som är lite dyrare men varar längre.

Framför allt var jävligt glad att du inte behöver betala en 50 000 i skolavgift med. Fast i och för sig hade man behövt betala för skolan så hade det kanske inte börjat gå inflation i betyg och man hade inte längre behövt vara orolig att ens utbildning inte kommer betyda något när man är klar.

För helvete sluta klaga!

Johnny and Elvis.

Jag älskar fortfarande mina högtalare, det är helt sjukt. Huset har aldrig hört något liknande i hela sitt liv, mina föräldrar är inga stora fan av musik. Tystnad är det som bäst skulle beskriva deras favoritljud. Eller för att vara rättvis så är problemet att de har katastrofal musiksmak så det är helt enkelt bättre att det är tyst.

Bara för att informera så kan jag säga att jag vaknade för 53 minuter sedan. Exakt klockan 15.00 steg jag upp ur sängen. Det har varit en hård helg och jag är förkyld, jävla skit. Jag gillar dock min nya röst, den låter manlig ska jag säga er. När jag sjunger är det en exakt kopia av Johnny Cash, eller kanske Elvis. Men det stoppar inte mig. Möllan ikväll!

Speakers.

Just nu lyssnar jag på Ladyhawke med hjälp av mina nya högtalare. Jag älskar dem. De är underbara, det har aldrig varit så mycket ljud i vårt hus någon gång.

Jag börjar bli trött nu, har varit uppe i tre timmar. Och jag ska tvingas träffa alla mina vänner ikväll. Fast det ska dock bli trevligt, har inte träffat dem på ett tag.

Jag har hört rykten om en Batman tröja.

För övrigt vill jag till Babel på lördag.

God skörd i år!

Så hur var er skörd detta året?

Själv var min ganska god.

Fick bland annat en trådlös mus till min dator och ett par högtalare till min dator. Herregud jag kan till och med känna basen. fast bara om jag har min fot precis bredvid den...

Meddelande till Alle:

Jag har precis vaknat. Är inte heller i tillstånd att köra till Lund.

Skane.

Jag är tillbaka i Sverige, eller snarare Skåne. Och som jag har saknat det. Den kalla blåsten, den klingande dialekten, regnet som slår mot en.

Men herregud, var är det här landet på väg?! Vet ni vad två advokados kostasde inne på ICA? Det ska jag berätta för er, 29 kr! Det är ju helt sjukt! Och något ännu värre, de hade inte böntjälkar. Det förstörde hela min lunch...jag var tvungen att äta nudlar och feta-ost istället...

Too bad.

Mina vänner jag kan redan nu, när jag endast lagt ner julklapparna jag ska ge bort, meddela att det finns inte en enda chans att jag kommer få plats med mina saker i en resväska.

Yes, panik.

Förlorat 3 pund!

Helvete. Fick precis reda på att en liter Absolut finns för 11 pund inne på Tescos. Jag köpte min för 14 pund inne på Sainsbury's för en vecka sedan. Det är inte rättvist!

Raj, Hanson, Pink och no milk.

Klockan är 2. Har jag ca 500 ord kvar på uppsatsen. Jag är hungrig som ett svin. Min mjölk är slut så jag kan inte äta müsli, vilket är det enda jag har att äta. Min tuggumin är slut. Har redan druckit två koppar kaffe och en kopp te. 

Just nu spelar Raj's (jag vet att det inte är korrekt svenska men jag vet inte hur jag ska skriva annars) iPod Hanson. Japp, innan dess var det Pink. Detta är andra gången den spelar Hanson, dock olika låtar.

Imorgon ska jag och Lauren konfrontera honom, eller snarare Lauren kommer konfrontera honom. Jag tänker bara hålla med henne. Man är ju inte konflikrädd för ingenting....

Fan vad dumt av mig att bara köpa en halv liter mjölk idag! Bara för att mellan storleken var slut, tyckte inte det var lönt med över två liter ska ju trots allt åka hem om två dagar, nu inser jag att jag lätt hade hunnit dricka upp det.

Fan...

SClub7

Raj, som bor bredvid mig, är just ute och festar. Han kommer antagligen ramla, verkligen ramla, in vid halv fyra tiden inatt. Det är ju roligt för honom. Det finns ett problem dock.

Man har glömt sin jävla musik på! Han har inte direkt världens bästa musiksmak. Tänk er SClub7, Pink och liknande. Hans högtalare står intill min väg. Jag hör hans musik.

Vad håller jag på med just nu? Jo en uppsats värd 50% av mitt betyg.
Vad vill jag ha då? Total tystnad!

ALLA.

En hel dag utan internet. Det har varit jobbigt, jävligt jobbigt!

Dessutom har jag inte alls gjort så mycket på min uppsats som jag borde. I detta nu har jag ca 1400 ord kvar att skriva, det betyder att jag bara skrivit 600 hittils. Och det värsta: ALLA ska ut ikväll! ALLA! Jag vill med. Fan att jag inte började i tid.

Laura har redan skrivit klart sin uppsats, hennes ska vara inne i mitten av januari...

Jag lider med er.

Jag har en fruktansvärd sak att meddela. Imorgon, tekniskt idag, 17 december kommer jag under långa stunder vara utan internet. Det kommer betyda att jag inte kan blogga mellan klockan 10.00 och klockan 17.00. Jag lider med er, imorgon kommer vara en svår dag för oss alla.

Jag kan inte sätta mig i den plåga som ni måste utstå just nu. Först jordbävningen, en katastrof på alla sätt och vis. Och nu kan ni inte ens glädja er åt min ständigt uppdaterade blogg. Men jag lovar, jag lovar! Att vi ska ta oss igenom detta. Tillsammans är vi starka!

En påminnelse.

För er som inte vet, eller kanske har glömt bort det (fuck you i så fall), så kommer jag snart hem. Klockan 08.00 (ja på morgonen) på lördag räknar jag med att lämna mitt lilla, med betoning på lilla, rum. Snart mina kära vänner behöver ni inte vänta längre 'cause mama I'm coming home! Och stanna hemma i tre och en halv vecka. Tre och en halv vecka ska jag leva som en parasit på mina vänner och min familj, eller framför allt på min familjs pengar!

Underbar tid.

15.15.

Klockan är kvart över tre nu. Jag funderar på att gå och duscha, eller kanske borsta tänderna. Kan inte bestämma mig.



Jordbävning!

Jag vill också vara med om coola saker! Jordbävning, det är en once in a lifetime upplevelse, dock en liten men ändå!

Oh. My. God.

Regina Spektor till Hultsfred.

Jag ÄLSKAR Regina.

Hm.

Funderar på att se Twilight igen. I så fall är det tredje gången på tre dygn, det känns lite mycket...

Craving.

Jag har en seriös craving just nu.

Jag längtar tills jag kan (dvs. har råd) äta rostad lök och remouladsås! Det luktar remoulad i hela vårt kök, det är underbart!

Fattigbarn på 1800-talet.

Som jag tidigare berättat är jag ju ganska fattig just nu. Det gör att jag känner mig som ett gatubarn under 1800-talet. Jag har inte råd att tvätta mina kläder. Jag kan inte använda för mycket tandkräm, har inte råd att köpa ny. Mitt hårspray är jag ytterst försiktig med, eftersom det nästan är helt slut och en ny flaska kostar ca 40 spänn. Min mjölk är slut! Nu får jag äta bröd och philadelphia. Philadelphian kommer räcka ca två dagar till, sen är den slut. Jag har fyra brödskivor kvar, det är en om dagen framtills fredag. På lördag blir det ingen mat förrens jag kommer till Sverige.

Det enda jag har att äta är pasta, och en påse rödvinssås. 

Pirates 2.

Jag borde skriva en uppsats nu, istället tror jag jag ska titta på Pirates of the Caribbean 2. Kan ju alltid skriva den imorgon, fast nej den ska påbörjas idag, åtminstonde.



Språklig klarhet.

Vet ni hur frusterande det är att få höra att det man gjort är intullektuellt väldigt bra, men att man inte kan få de sista poängen till högsta betyget eftersom man inte har tillräcklig klarhet i sitt språk.

Det är fruktansvärt att vara invandrare.

Kvalitets skillnad.

Nä filmen är helt enkelt inte lika bra som boken. Det är så mycket detaljer och dialog som är utlämnat. Det stör mig, det stör mig mer nu än det störde mig med Harry Potter och de filmerna är exceptionellt dåligt gjorda.

Självklart ska jag se filmen igen. 




Hittade en bild.

Jag hittade en gammal bild på en skiva. Detta var verkligen inte den värsta, men eftersom jag vet att jag inte alltid varit bildskön tänker jag inte utmana ödet.


En liten minnesbild från maskeraden i ettan på gymnasiet. You never looked better Alle.

Svag.

Japp, nu ska jag se Twilight filmen för andra gången. Fortfarade inte på bio. Jag hatar mig själv, men jag kan inte hjälpa det.

Är det bara jag som tycker att det är lite väl lite om Bellas relation till familjen Cullen? I boken är det personliga band all over the place, i filmen not so much.

Water from god.

Jag tänkte visa mitt julfönster. Ja, jag har i år fallit för frestelsen, jag har fejksnö på mitt fönster. Men det ser inte ut som man kanske kunde tänka sig, nej nej. Mitt fönster är konstnärligt, med andra ord: jag har inte gjort det själv.



Sen tänkte jag även visa de två julklappar jag har slagit in, mest bara för att få min familj att förstå att iår är det omslaget och inte innehållet som räknas!



För er som inte vet så vad min Facebook status framtill igår: Emma has water form god! that's right water from god. 
Det betydde att jag, när jag lämnade BOP, fick en flaska vatten med ett medelande från gud. OMG tänkte jag...

En gång till kanske.

Jag funderar på att se Twilight en gång till. Det kanske fanns detaljer jag missade förra gången. Man måste ju tänka på att det var en skitdålig inspelning jag såg...

Ja givetvis ska jag se den på bio! Men den har inte ens haft premiär i Brittland än. 19 december premierar den och då är jag ju praktiskt taget nästan i Sverige igen. Så jag tror jag väntar och använder min gratisbiljett som jag har väntandes på mig.

NK i Tyskland.

Igår slog jag in julklappar, alla två jag ska ge bort. De blev grymt fina!


För övrigt drömde jag att jag hittade pengar i en väska, som jag köpte i en tysk second hand affär på en tysk julmarknad. Väskan var från NK..jag hittade 15 pund och en jävla massa svenska 5 kronor.

Tre julklappar kvar att köpa, jag kommer behöva använda min nyårsbudget!! Vad fan liksom! De 650 kronorna räknade jag ju med att jag behövde!

Twilight - the movie.

1. Robert Pattinson är Edward Cullen
2. Utan Robert Pattinson är Twilight - the movie - ingenting.
3. Boken är alltid bättre än filmen, alltid.
4. Från och med nu kommer alla att jämföras med Edward Cullen, så ja det ser ensamt ut i min framtid. Jävligt ensamt.

Twilight 55 min in.

Robert Pattinson (från och med nu endast känd som Edward Cullen) helt jävla underbar! 

Tjejen som spelar Bella (ja, jag kan inte hennes namn. Hon är inte viktig jämnfört med Edward) inte lika bra. Hon är stel. 

Advokado no no.

Jag är just nu så pank att jag inte hade råd att köpa en advokado till min middag.

Håll käften.

Kyrkklockorna i kyrkan en bit ifrån mig har ringt i över en kvart nu. Det var lite vackert i början, men nu är det bara irriterande. Det stör mig när jag facebookar!

Jag vet inte om jag skrev detta igår (inatt) men jag fick vatten av gud när jag lämnade BOP. Har till och med flaskan kvar.

F u l l

Swr äejag nu, jagöe äter rost biff och nudlar och feta ost. och jag har masscisss med särskrivningat, mem kag skäms inte. Jag är stolt över migsjlv...jävligt stolt ska ni veta, och det är ren tur att jag hittar rätt i ,in tangenter!

Men observera att ja g sklarade välj a kategori1!

BOP.

För er som inte vet så står BOP för Big Old Party. Dit ska jag ikväll. Det är jultema.

Jag ska vara en julgran. Jag har till och med köpt batteridrivna lampor, 4 meter glitter och 16 julkulor. Det kommer bli underbart. 

Idag kan jag nästan garantera ett litet fylleinlägg med. Vi ska på fördrink (haha), dock snarare förfest med drinklekar. Japp ikväll är det fylla som gäller.

Om ett par timmar kommer antagligen ett foto på outfittan.

34 - trea fyra.

Jag handlade precis på Sainsbury's. 34 jävla pund kostade det mig! Och jag handlade i princip ingenting. 

Helt jävla sjukt.

Sorgligt.

Min favorit kurs (eller module som det heter här) är avslutad nu. Eller inte riktigt, har en uppsats kvar, men det räknas inte. State, Nation and Nationalism jag kommer sakna dig.

För övrigt har jag fruktansvärd fotsvett, ska köpa sånt som man lägger i skorna så de luktar lite bättre. Stanken i mitt lilla rum är verkligen hemsk och eftersom lukten kommer från mig förföljer den mig överallt. 

Irri.

Ibland kommer jag på saker jag ska blogga om, men när jag kommer tillbaka till datorn har jag glömt bort det igen. Så är det just nu, jag vet att det dessutom var något bra. Det stör mig ska jag säga...

Har redan ätit frukost, inte min egen menar jag då. Jag har faktiskt varit och ätit den frukost jag betalar för. Det var fjärde gången på 12 veckor.

Just nu startar jag morgonen med M.I.A. 


Ja, bilden är dålig, så "Sue me honey!"

Stranger.

Är det fel att tycka att detta inte är hemskt? Att kanske till och med tycka att håret och jeansen är lite snygga?

Carola - Stranger

4 days and counting.

Japp, huvudvärken inne på fjärde dagen idag. Det är dock inte så att den pågår hela tiden, snarare att den kommer vid 17 tiden och håller på tills jag går och lägger mig. Då tar jag huvudvärkstabletter, och sen är den borta dagen efter.

Men som sagt: four days and counting.

Jag mår fyskiskt illa.

Idag är det den 10 december. Det är en dag av lycka och firande.

Det är den enda dagen (kanske inte) man har på tvn hela dagen utan att ordentligt titta på den. Den enda man ser är när de anländer. De vackra, lyckligt lottade människorna.

I England sänder man inte eventet. Man tycker inte ens att det är en stor sak. Herregud people! Man celebrerar de utomordentligt intelligenta och duktiga människorna i världen.

Denna Nobel-dag är en dag som kommer gå till min historia som en av de sämsta. Jag saknar SVT!!

England - världens sämsta mat.

Det blev en lugn kväll. Klockan är nio och jag har gått hem.

Man fick ett (1) glas vin, det var allt. Dessutom var det engelsk julmiddag...det enda jag åt var potatis och kalkon, efterrätten var fruktansvärd. Christmas pudding, en kaka som jag inte ens vet hur jag ska beskriva förutom att det var russin i den.

Är hungrig nu, men jag har ingen mat. Kan ifs ta lite müsli utan mjölk - den är slut.

Gratis sprit.

Ikväll ska jag på julmiddag.

Jag hoppas innerligt att det serveras vin! Jag har inte råd att köpa egen alkohol, så jag får hålla tillgodo med det som bjuds. Fast jag känner mig själv så antagligen blir det ett litet besök hos uttagsautomaten senare.

Dock ingen "Commemoration dinner" fylla. Det ska inte finnas en enda ful bild på mig efter ikväll. Jag har till och med rakat mina ben. Kom precis på att jag måste fixa mitt unibrown.

3 dagar - still going strong.

Om ni undrar så är min huvudvärk tillbaka.

I'm so scared right now.

Herregud! Jag höll på att glömma att det var ett nytt avsnitt av Gossip Girl ute. Jag är rädd för mig själv nu.

Experiment.

Följ min blogg med bloglovin

Och gör det!

Den som inte uppskattar detta kan dra åt helvete.

Ladyhawke - My Delirium

Skandal.

OMG! Jag upptäckte precis att Cecilia Hagen och Hoa Hoa inte är med i årets "På Spåret", vad fan är det?! Det är ju enda anledningen till att jag tittat!

Nu får man stå ut med Filip och Fredrik istället....

Recension- min middag.

Det finns en sak jag har lite svårt med där jag bor.

De gör helt okej, nä det är en underdrift, de gör riktigt bra efterrätter. Idag var med citronkaka till exempel. Huvudrätten däremot, det var ju inte direkt topp 10. Knappt topp 20. Kyckling och potatis. Kyckligen kom i en sås som innehöll en massa små löv, löv som jag skulle kunna tänka mig heter korriander. I vilket fall innehåller de grymt mycket smak och att få ett sånt löv i munnen är inte något jag önskar min värsta fiende (okej jag det är en lögn).

Men! Idag räknade jag ut att jag kommer till Skåneland om mindre än två veckor. Då kanske man få något som är tillagat ordentligt igen. Men med min mammas matlagningskunskaper så är det dock ytterst tveksamt.

Så jävla onödigt.

Eftersom jag har varit under lite stress i och med mina uppsatser, så har jag hittat ett sätt att lätta den. Eller rättare sagt ett sätt att klara av den undertiden som den pågår.

Det innebär dock jag har så jävla ont i mina händer.

Jag har bitit på mina naglar igen, och inte lite ska jag säga er. Jag skulle tippa på att mina naglar nu är ca en halv centimeter på de längsta ställena, knappt det ens (jag har ju inget måttband, så alla mått är uppskattade).

Det är lite onödigt kan jag tycka nu när allt är över.

Done and done.

Nu är klockan fyra på morgonen här. Jag har precis avlutat min uppsats.

Jag ska upp om fem timmar. Det finns en risk att jag missar mitt seminarium klockan 11. Jag måste gå, jag är rädd för seminarieledaren...

Ångest.

Det fick jag innan idag. Jag kom på att jag inte rört några heliga drycker på ca två veckor. Jag mådde fysiskt dåligt.

Som tur är det julmiddag här på tisdag och som ni kanske vet så är jag ledig på onsdagar. Dessutom räknar jag med att inte dirket ha så mycket arbete att behöva göra. Så ja, det är all in som man säger på tisdag.

Saker jag gjort idag som jag inte borde gjort:

Jag har nu, den sjunde/åttonde december, ätit upp hela min choklad kalender. Japp, nu är det slut på det roliga.

Jag har försovit mig två och en halv timme, vilket innebär att jag nu sitter och skriver en uppsats. Uppsatsen kommer dessutom att bli för lång, det har aldrig hänt mig tidigare. Just nu ligger jag ca 1000 ord över gränsen - det känns inte bra, det känns som att jag går emot min grundprinciper.

Jag har suttit och väntat vid min dator, dock samtidigt som jag skrev, på att Alle skulle logga in på msn. Det händer aldrig. Klockan är nu kvart i två i Sverige och hon har fortfarande inte loggat in. Men jag ger inte upp, hon kanske bara har gått ut med soporna i några timmar.

OMG.

Jag har inte bloggat på tre dagar. Jag förstår om ni saknat mig, jag hade saknat mig!

Jag har haft en uppsats att skriva och jag prioriterade den framför min underhållning. Jag är stolt över mig själv. Klockan halv fyra inatt var jag klar med uppsatsen.

Nu har jag en kväll ledig, sen är det dags för nästa uppsats. Denna dock i politik och det är sjukt mycket tråkigare än historia.



När man inte har en whiteboard får man var kreativ.




Äntligen.

Idag snöade det. Det kom tre flingor.