Jag behöver hjälp.

Hur får man bort fläckar på läder?

Jag har råkat få tre stora fläckar på min nya väska (den blå, se längre ner) och jag vet verkligen inte hur jag ska få bort dem. Det enda jag vet är att de inte kan vara kvar där.

Lyx och helvetes jävla skit.

Gissa vem som inte behövde laga mat idag, jag! Yes det är sant, jag gick faktiskt ut och åt. Det var ju trots allt min födelsedag igår.

En sak som jag upptäckte idag är att jag kanske inte kommer bli godkänd i en av mina kurser eftersom jag hade ett fel för mycket från att bli godkänt på ett internet test. Japp det stämmer, jag kanske måste göra om en kurs. Det skulle innebära två uppsatser och ett internet test till skulle jag tro. Kul.

Något är fel.

Jag har helt plötsligt en ofantligt stor lust att lyssna på Coldplay. Coldplay, jag borde skjuta mig själv i foten för det.

För övrigt spelade dem en remix av MGMT ikväll på den ena baren vi var på. Jag har svårt, mycket svårt, att förstå varför. Varför ska man mixa med perfektion?

Wankered.

I England säger man att man är Wankered när man är riktigt full. Det är det jag kör på ikväll wankered. Det är ju trots allt min födelsedag och vi har ett hus!! Woho!

Ingen fylleblogg inatt, det blev ju visst två sist...

Nu Tescos, måste skaffa groggvirke som man säger i Sverige. Dessutom måste jag fixa frukost till imorgon, hade visst ingen idag.

Naw.

Facebook ger en gratulationer på sin födelsedag. Vad trevligt, det är sånt som får en att känna sig uppskattad!

Försupen modebloggare.

Okej här kommer mina senaste inköp, eller inte alla. Där är två skärp, ett par leggings, hårinpackning, ansiktsmask, glitter eyeliner och en foundation som inte är med på bilderna. Men detta är det stora:


Väskan från Topshop som var nersatt till halva priset! Omg.


Klänning. Den är finare på än ensam...


Örhängen och ett halsband.


Väska från H&M. Den är ljus i färger så den kommer passa perfekt till sommaren.

Åh gud vad jag låter äcklig. Känner mig som en modebloggare och det vet vi alla att jag inte är. Skulle jag vara det, så skulle jag varit en nersupen sådan. Eller iaf idag. Nu ska jag lägga mig och titta på Vita Huset, är inne på sista säsongen nu. Spännande, vem kommer bli president? Demokraterna eller Republikanerna?! Visste ni förresten att presidentkandidaten Santos i säsong sex och sju sägs vara baserad på Obama. Jag ser stora likheter kan jag säga.

Nu är det dags för mjölk.

Housie House.

Jag trodde det räckte med att Hultsfred bokat the Killers, men nu har fan i mig Roskilde bokat Coldplay. Herregud, Roskilde ska vara lite bättre och lite coolare än allt annat, men inte nu längre. Coldplay...gud...

Jag har varit runt ikväll ska ni veta. Tittade på totalt sex hus. Ett var skitbra, men det låg lite för långt ut från "centrum" av Fallowfield + att det hade fem sovrum, varav ett hade eget badrum och kostade därför extra. Så det blev för dyrt för att ligga så långt ut, men det var helt perfekt annars.

Ett annat hus vi tittade på var helt ok. Men tyvärr så blev det taget ca fem minuter innan vi sa att vi ville ha det. Helt sjukt, de som kom fem minuter innan oss och kollade på ovanvningen när vi kollade på nedervåningen var de som tog det. Dessutom låg det huset vägg i vägg med huset som de andra vi bor med nu har.

Imorgon ska vi dock på två visningar. Det ena huset ligger på samma gata som det huset som blev upptaget gör, alltså samma gata som våra vänners hus ligger på. Jag hoppas innerligt att det är bra. Så att man kan slå till så att säga.

Snart ska jag lägga upp bilder på mina senaste inköp, men jag börjar bli lite bakis igen så det kanske dröjer lite. Dessutom har jag ju som tidigare nämnt problem med att ladda upp bilder. Min mus är fixad nu, inte tack vare er hjälp.

Dagens status.

Jag ska på husvisning om två timmar. Jag är inte i tillstånd att ens lämna sängen.

Jag har nu endast två glaskvar efter att jag råkade tappa ett till igår, dessutom har jag ett svullet knä efter att jag ramlat lite snitsigt mitt på dansgolvet.

Japp det var hårt igår, men sjuktroligt!



fylle blogg.

QAllvarligt talat jag kommer inte ihåf om ag bloogat eller inet. Jag vt at det finns en rubrik som sheter fylle blogg och är skriven för en timmer fesanl, men hag verkligen skrivit den. I veilket  fall, är ska strax gå oc hlägga mig, ska bara se ett avsnitt av VITA HUSET först. Det sista i näst sista säsongen...spännannanadee

Fykke blogg.

Eftersom jag lovade att lyllleblooga så är et det jag gör nu, Jag har haft skitroligt med mattemänniskroena, herregud, folk går ju ut en onsdag...vem visste det liksom!?!?!

surprise surpruse! jag funderar på att hälsa på sem litta eftersom de trots allt har hängt med mig hela kv'll!

Cooola människor kallat jaf dem! 

Nu har ni något att längta efter.

Fylleblogg ikväll - Oh yes!

Det märks att man inte druckit på länge när man känner av det efter en drink, visst det var hälften hälften men ändå. Åh herregud min ansikte håller på att brinna upp just nu. Jag är så jävla varm.

Liet Uffie så här på kvällningen.


Uffie - Pop the glock

Change your plans and then phone me.

Lite ändring av planer. Jag hade ju egentligen tänkt komma hem och lägga upp bilder på mina inköp, men nu visar det sig att folk ska ut och ja, jag säger inte nej. Man har ju liksom inget annat att göra en onsdagskväll, dessutom är det lill-lördag. Så japp, det är jag och matte-folk ikväll.

Mina nya väska ska få sitt genombrott, tillsammans med min dragkedjeklänning.


The Strokes - 12:51

Kort kommentar.

Jag har inget att blogga om idag. Inte hittils iaf. Jag har inte gjort något, inte upplevt något.

Imorgon är det Topshop dags. Då ska ni få se bilder, jag lovar.

Dagens fynd.

Jag funderar på om jag skulle visa mina nya inköp som jag gjorde idag. Men nu har jag kommit framtill att jag inte orkar. Detta fick jag för 23 pund (ca 250 kr) inne på Primark idag: Två skärp, en klänning och fem trosor. Det är billigt mina vänner. Köpte även en ny pyjamas inne på Gap.

Åh jag ser framemot imorgon då tänkte jag ta hela Arndale och det är stort ska ni veta. Topshop yes sir! 

Aj.

Jag har ont i mina fötter. Ville bara berätta det. Och min mus har slutat fungera ordentligt. Den vill inte scolla neråt, någon som vet varför?

This town has got the youth of me.

Så länge man inte bott i Bara kan man inte säga det. Åh jag älskar denna videon, barnen med stjärnorna som man i hemlighet ville vara tills man insåg att det är inte var synd om en och att det dags att sluta klaga. Om någon vill skicka Fucking Åmål på DVD till mig så får ni gärna göra det, det är trots allt snart min födelsedag.



Broder Daniel - Shoreline

Brother Daniel.

Detta lyssnar jag på just nu, det borde ni med göra!



Broder Daniel - Underground

Oxe.

Jag tog mig en liten sovmorgon idag. Vaknade kvart i två. Det var skönt ska jag säga er. Jag vaknade av att personen som bor över mig satte på någon jävla ameriskansk rapmusik på hög volym, inte det bästa sättet att vakna på.

Åh jag har svettningar idag som borde tillhöra klimakteriet, visserligen närmar jag mig 20 men jag tror inte att det är dags för det ännu. Ska fråga Alle, hon fyller ju 20 idag. Vilket betyder att hon är en av dem som Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte inte gillar - eller snarare hon är i tiden de ser tillbaka på som sin bästa.

Ikväll ska vi äta hemmalagad kinesiskmat, och ja jag menar riktig kinesiskmat inte bara litta ris. Det är ju trots allt det kinesiska nyåret idag, men det antar jag att ni redan visste. Oxens år går vi in i nu, det berättade Heng för mig innan när jag mötte honom i köket. Han har lagat speciell festmat till sig själv idag.

Det här är roligt:


Brandon Flowers - Nej bara Nej.

Jag blir fortfarande lika irriterad så fort jag ser Brandon Flowers ansikte på Hultsfreds hemsida. Och det värsta - tänk så är detta den enda stora bokningen de gör, eller inte enda Regina med ju. Men tänk så räknas The Killers som den största. Jag vet inte vad jag gör...Glastonbury, Leeds eller Reading känns ganska lockande för tillfället.

Jag botar min irritation med EPs och live spelningar av MGMT.



MGMT - Boogie Down

Invation.

Åh. Jag hade ju tänkt ha en ofantligt stor shoppingdag idag, men sen kom jag på att det är lördag. Vilket betyder att varenda jävla Manchester-bo är ute idag, och det går inte så bra ihop med mig. Så nu blir det shopping på måndag istället, jag har ju inget annat för mig liksom.

Så vad ska jag göra idag? Jag kan inte tvätta, det gjorde jag igår. Jag kan inte putsa mina skor, det gjorde jag igår. Det enda jag kan göra det är att städa mitt rum och ta ut soporna (vilket verkligen behövs) men det involverar att diska och vasken i köket är igenfylld för andra dagen i rad.

Åh vad jobbigt! Antagligen kommer det sluta med att jag har en titta på tv-dag, en till dvs.

Dilemma.

Hm, vad ska jag göra? Läsa Elle eller se ett avsnitt av the West Wing?

Jag har ju glömt att berätta att Skins har börjat igen på englesk tv. Åh jag älskar Skins, det är skitstort här. Samtliga i min korridor har antingen sett eller planerar att se Skins. Och den nya säsongen var bra, jag saknar inte Tony, Sid, Maxxi, Chis, Cassie, Jal, Michelle och Anwar ett dugg. Eller jo det gör jag, lite. De är ju originalet.



Finns inget att säga.

Helt enkelt det finns inget att lägga till. Jag är så jävla bra. Japp mitt exam gick sjukt bra. Visst jag kanske missade lite på ena reformerings modellen till Säkerhets Rådet, men herregud. Det är inte det viktigaste!

Idag var en bra dag. Jag räknar med att klara nästan 55%, det är mycket mina vänner. Ta mig nu inte på orden, det kan ju hända att jag missuppfattat frågorna, men det känns inte som det.

Nu ska jag treata mig själv till lite Skins! Nya säsonen, ska bli intressant att se vad Effy håller på med nu!

En notering.

Jag vet att förra inlägget egentligen skulle varit dagens sista men jag var tvungen att berätta en sak.

Anledningen till att jag ville läsa politik var CJ Cregg. För er som inte vet vem hon är så är/var hon en fiktiv person i tv-serien the West Wing (Vita Huset på svenska). Hon var pressekreterare och blev senare Cheif of Staff. Jag ville ha hennes jobb.

Jag har nu insett hur ofantligt tråkigt politik ibland kan vara, och framför allt hur mycket kunskap det krävs för att ordentligt förstå något. Dessutom har jag lärt mig att världen, och verkligen inte politiken, är svart och vit. Det är snarare så att det handlar om en gråskala. Där du ena dagen är mer vit än svart, för att andra vara långt över på den svarta sidan. Ge och ta, förhandla.

Politik kanske verkar tråkigt, men sen kommer stunderna där man inser att det är politik som är basen i ett samhälle, i en familj och en vänskapskrets. Utan poltik är vi ingenting, utan politik kan vi inte utvecklas. Francis Fukoyama skrev en bok om Kalla Krigets slut. Han kallade den "The End of History". Har var övertygad om att Liberalismen tillslut hade vunnit kriget mellan ideologierna och att människan nu skulle sluta utvecklas teoretiskt. Samhället hade nått sin topp. Det finns många som håller med honom, det finns antagligen ännu fler som inte gör det. Oavsett vilket så måste vi, och jag menar alla unga, gamla och de mittemellan, ta poltik på allvar för alla har en rätt att påverka. Och alla kan påverka. Det handlar om att sätta sig in i det. Det är tråkigt, men jag lovar när du gjort det så kommer du inse det ofantligt viktiga i det och kanske det främsta hur roligt det är att förstå.

Jag är inte ens i närheten av veta tillräckligt mycket. Men jag har på två veckor lärt mig att politik angår alla, även om du trodde att du var exkluderad. På två veckor har jag insett att allt hänger ihop, att det finns en anledning till att Sverige är neutrala, en anledning till att USA är världspolis och en anledning till att China är ett kommunistiskt land med en marknadsekonomi.

Ikväll när jag såg CJ Cregg bli Cheif of Staff, när hon bad om att få se dokumenten på the Non Proliferation Treaty insåg jag att den kunskap du får i den akademiska världen, den har du kunskap av överallt. Även när du ser något så enkelt som en Prime Time tv-serie.

Wish me luck!

Okej, this is it som the Strokes skulle sagt om man ändrade orden i deras första skiva (is this it heter den ju som vi alla vet). Jag ska nu om ca 30 minuter läsa igenom alla mina anteckningar som hänger på väggen, sen ska jag gå och lägga mig. Innan jag somnar ska jag, ateisten, be en bön till Gud (kristna och judiska), Allah, Buddha och de viktigaste av de Hinduiska gudarna. Funderar på om jag för säkerhets skulle ska offra något till jävulen också, bara för att vara på säkra sidan liksom. Men det kan tolkas fel om jag börjar stycka upp kött och bränna så här klockan halv elva på kvällen.

Men iaf, önska mig lycka till för tro mig jag kommer behöva det. Jag har två mål, få mer än 40% och bli godkänd, samt få mer än min kinesiske korridorsgranne Heng.



The Strokes - Heart in a Cage (endast pga av koden inte längre ligger ute på youtube till Someday...)

Anledning till varför jag just nu hatar Manchester:

Alla, verkligen ALLA, ska ut ikväll! Men eftersom min kära skola (School of Social Science - hatar den, jävla politik) har valt att lägga mitt enda exam imorgonbitti, så tvingas jag vara hemma och plugga.

Det är fan inte rättvist. Jag har allvarliga cravings efter alkohol nu...

Amerikansk propaganda - Effektiv.

Herregud, till och med jag som inte är en av USAs mest lojala följeslagare, snarare tvärtom, blir amerikaniserad av den här filmen. Det är effektiv marknadsföring!



Amerikansk Anti-Kommunism propaganda.

Nervig.

Imorgon smäller det! Exam dags som man säger. Jag säger det igen, jag har aldrig pluggat så här mycket i hela mitt liv. Ändå känns det som att jag inte kan något. Eller som att jag inte kan tillräckligt.

En annan sak som händer imorgon, som vi alla väntat på, är att det är löningstime! Jag är ju dock skyldig mina föräldrar hela min lön (ett litet missöde på flygplatser, se längre tillbaka i bloggen), men det innebär också att CSN de små jävlarna betalar ut resten av mitt studielån! Mitt konto kommer få en rejäl boost imorgon, dock kommer det gå ner på lördag, så är det shopping time.

Människan som bor i rummet mitt över mig gnäller som en gris. Jag stör mig på henne, tur att jag inte ska bo med henne nästa år...

Sex - Nio.

Eftersom blogg.se inte fungerar som jag vill så har jag inte kunnat lägga upp de efterlängtade bildera på min Wall of Revision, eller så har jag inte hunnit eftersom jag somnade klockan sex och vaknade klockan nio - japp overderlig plugg tid som inte kommer tillbaka.

En sak som jag har glömt att nämna är att vi för två dagar sedan hade snö här! Woho! Det kom några flingor som smalt när de närmade sig marken, sen började det regna. Men jag hann fota det, så här kommer en bild på det:



Ett litet råd.

Får ni någongång möjligheten att äta Cottage Pie, ta den inte! Det är vedervärdigt. 

Något att se framemot.

Om ca tre-fyra timmar kommer ni kunna se min "wall of revision" som jag kallar den. Det är en och en halv vägg fylld med posters och annan information som jag ska täcka på fredag. Fredag som även går under namnet E-day!

Så där har ni något att längta efter.

Historia.


Tonight's the night we're gonna make it happen.

Yes sir!

Det är Obama-night tonight! Eller snarare hela dagen. Undrar om det är så här det känns att uppleva historia?




NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Varför?! Varför?! Varför?!

Jag bad inte om the Killers. Jag bad om Kings of Leon. Jag gillar inte the Killers, jag gillar verkligen inte the Killers. Jag hoppas innerligt att Hultsfred kommer plocka fram ett par ofantligt bra artister till, för the Killers är verkligen inte några av dem.

Humans är en fruktansvärd låt!

Rockstars & Groupies.

Jag har ju redan berättat att vi ska till the BOP nästa fredag. Och eftersom det är exams tid och man kan se flitens lampa lysa, så tar jag mig tid om dagarna att fundera lite på min outfit (jag ville så gärna skriva outfitta eftersom det är ett av mina favorit ord, men det fuckade up meningen).

Följande har jag tänkt hittils:


Tänkte börja med lite lätt pudel. Men, jag har spikrakt hår som ni sannorligen vet. Så hur fan ska jag få det som på bilden?



På mina bara ben tänkte jag sedan bära ett par leggings. Föredrar om de är glansiga svarta, men eftersom jag misstänker att mina ben kommer se ut som två falukorvar, så lär det bli vanliga matta.



På hovarna ska jag förmodligen ha dessa vackra skor. Men eftersom jag antar att jag lär vara, hur ska jag uttrycka det, karatefull så är det kanske inte en så bra idé. Dessutom får jag grymt ont i fötterna av dem, det lär ju bli party feet...


Men nu tänker ni: Hallå! Ska hon inte ha något som täcker överkroppen?! Och jo det ska jag, men där har jag ett litet problem. Jag vet inte vad jag ska ha. Jag funderar på att köpa en stor, stor t-shirt och klippa i sönder linningen (det är ett svårt ord) vid halsen och låta den åka ner lite slappt och lätt. Dessutom fick jag en idé från en annan blogg att man kan använda ett rivjärn och få till lite harliga holl i den. Förutom det så ska jag skriva ett band namn. Det är här det egentliga problemet börjar. Jag får ångest över vilket band. Jag vill ha ett band som är coolt, alla känner till men ingen direkt tänker på. Och det måste vara grymt rockigt (Åh herregud, jag inser nu att jag gett upp allt jag står för. Känner mig som en fjortis eller allmän tönt. Förstår du inte varför så är du en tönt.) helst från 80-talet, men 70-talet fungerar med. Det måste vara ett band som är kända för vilda turnér, groupies, alkohol och droger. Band jag redan funderat på, men nästan avskrivit, är: Rolling Stones, Led Zeppelin, Bon Jovi (de räknas inte som ett riktigt band efter att de släppt sina mainstream låtar i början av 2000-talet). De jag funderar över men inte riktigt vet om det är ok är: Alice Cooper, Black Sabbath (Jag är rädd för Fabror Roger...det är sant). Andra som jag funderar över men som känns lite fejkade är: Blondie (jag vet egentligen inte, men är det tillräckligt mycket rock det är det som är frågan), Joan Jett/The Runnaways. Ett band som jag verkligen vill ha är Ramones, men då 70-tals Ramones. Och då måste jag ändra hår...eller?

Åh jag funderar för mycket på detta. Jag kommer ändå bli skitfull, förmodligen inte ens ta mig dig och däcka innan tolv. Men jag vill veta att jag hade varit grymt cool, eller nä jag stävar inte ens efter att andra ska tycka att jag är cool. Jag stävar efter att andra ska tycka att det är så främmande och autentiskt att det ska kännas som jag är en bris från forna tider (tider som ingen av oss var med om)

Så kom med förslag till nästa fredags outfitta. Det är inte så långt kvar! Och Alle om du kan höra av dig till mig så hade det varit bra!


Önskemål.

Arctic Monkeys kommer till Norge, och! Det är precis i samma dagar som Way out West i gbg (som Håkan sjunger, kolla upp det han sjunger förkortningen). Jag hoppas, hoppas, hoppas!

Mina önskemål till samma festival (helst Hultsfred) denna sommaren är:
Regina Spektor
Kings of Leon
MGMT
Arctic Monkeys
Håkan Hellström
Empire of the Sun
Ladyhawke

Jag kommer inte på fler, men de finns. Det är svårt att tänka rätt så här på rakt arm. Dessutom är mitt huvud fullt av politiska teorier så som Realism, Liberalism och Social Constructivism. Det är sedan blandat med lite kallt krig och Soviet Unionens upplösning. Låter väl trevligt!


Kings of Leon - Closer

Mina nya aktiviteter.

Vet ni vad jag ska börja göra?

Herregud, jag kan knappt tro att jag skriver detta, men. Jag har blivit medtvingad på dans på onsdagar. Och jag menar medtvingad. Numera är det en dansade Högbo ni läser om. Jag ska även börja träna något som heter Boot camp, de utlovar resultat på kort tid. Det hoppas jag fanimig att de håller.

Jag vet inte om jag vill säga detta. Men denna är nästan bättre än originalet...


Patti Smith - Smells Like Teen Spirit

Så bizzy.

Herregud, kom precis på att jag inte bloggat på hela dagen. Men det har en enkel förklaring: Jag har inte haft tid. Alla har kommit tillbaka idag, eller inte alla men Laura och Raf har kommit tillbaka så vi hade lite catching up to do. Dessutom har jag, som vanligt, pluggat. 

Så fort jag gör något intressant så lovar jag att lägga upp det. Men nu är iaf planerna spikade för min födelsedag. Det blir BOP med tema Rockstars and Groupies...

Alla paljetterna är inte riktigt på plats.

Jag fick precis veta att jag inte behöver plugga på allt. Det räcker med att jag väljer fyra saker och sen väljer två att fokusera mer på.

Gissa om jag känner mig dum.


Djävulens påfund.

Jag är inte religiös, men hade jag varit det hade jag på allvar trott att gula markeringspennor var skapade av djävulen. De avger ju för fan ingen färg. Man får sitta och trycka fram färgen på pappret. Det känns som man sitter och färglägger en målarbok och inte gör noteringar i sin bok om Internationella relationer, som för övrigt var svindyr när jag köpte den (hej då andra handsförsäljning, borde tänkt på det innan jag markerade fyra kapitel).

Jag bad min mamma om en rosa markeringspenna, men jag fick två gröna. De är ifs mycket bra, men eftersom jag försöker vara pedagogisk så sorterar jag områdena i färger och denna delen (del 2) är gul, även om den började som rosa. Imorgon mina vänner är det jag som går och köper nya pennor, jag ska köpa en sån fräsig som ser rund ut som innehåller fem olika färger (tyvärr även gul).

Undrar varför jag inte ser den gula färgen ordentligt. Det kan inte vara för att det är fel på min syn, jag har faktiskt mina glasögon på mig. Så antingen måste det vara något psykologiskt (ska fråga Lorna när hon kommer tillbaka, hon läser ju sånt, även om hon inte verkar gå på så många föreläsningar. Hon brukar vara bakfull då, det verkar vara hårt att spela landhockey (jag vägrar skriva hockey bara, hockey spelas på is).) eller så är det helt enkelt så att gult egentligen inte är en färg. Jag tror på den sista teorin, det kan helt enkelt inte vara mig det är fel på. 

Jag är sjuk, förmodligen i huvudet.

Jag tror det är något fel på mig. Jag bloggar mer sen, kanske. Om jag får tid, det är helt sjukt. Jag är motiverad till att plugga. Det känns inte bra ska ni veta, inte bra. Men jag kommer säkert snart på bättre tankar, framför allt eftersom all (och då menar två flaskor) sprit står bredvid mitt skrivbord eller om man så vill rak framför min säng (det är där jag sitter och pluggar).

Jag är helt ensam här tror jag. Ingen annan verkar vara hemma. Det är tråkigt, men jag måste säga att det är jävligt produktivt.

Det är en kär vän.

Glömde tidigare att berätta att jag fick en liten present av Heather idag. En flaska gin. Det tackar man för. Hennes föräldrar hade den hemma och hennes mamma tänkte bara slänga den med orden: ta ut den härifrån jag vill inte se den. Då sa Heather, min kära vän, jag vet en som gärna vill ha den och ja, nu är den i min ägo.

Jag ser framemot min födelsedag om två veckor. 

Globalisering, internationella relationer, världspolitik och Timbuk.

Som jag har jobbat idag ska ni veta. Jag har pluggat fler timmar i rad än jag någonsin gjort. Började klockan 12, klockan fem tog jag en paus. Klockan sex tog jag en paus till och visst, den pausen håller fortfarande på men ändå!

Just nu lyssnar jag lite på Timbuktu och Snook, det påminner mig om 2004, det var ett bra år, tror jag. 

Timbuktu är en karaktär mina vänner. Det är jävligt svårt att plugga globalisering, internationella relationer och världspolitik samtidigt som man lyssnar på Timbuk. Framför allt inte när min lärobok försvarar Irak-kriget med att det helt enkelt är ett krig i Liberalismens tecken, vilken därmed verkar göra det legitimt.



Timbuktu - Ett Brev

Manc today!

Gissa vad jag ska göra idag! Japp, jag åker tillbaka hem till Manchester. Äntligen, det tar på krafterna att bo hemma.

Nu ser jag framemot en och en halv veckas råplugg och jag säger inte det bara. Vi pratar mer plugg på en vecka än vad jag brukar göra på ett år. Helt sjukt...

Kris-projekt ute i stugorna.

Fy fan. Vet ni där ute i stugorna hur dyrt det är med parfym? När den hära ekonomiska krisen slår igenom riktigt tror jag parfymhyllorna kommer stå packade. Vi lär gå runt och lukta skit, men har vi tur så spelar det ingen roll eftersom vi inte kommer kunna lukta något - vårt luktsinne har slagits ut pga allt lim vi sniffat för att hålla borta hungern. 

En liten flaska kostar ju för fan ett halvt terminsbusskort! Det är ju helt sinnessjukt. Jag ska börja blanda min egen hädanefter, kan inte vara så svårt. Lite vodka att börja med (det är ju alltid alkohol i parfym), sen bara blanda i litta kanel och kardemumma och nejlika och lite annat smått och gott. Ja så ska jag göra, det ska bli mitt kris-projekt.

Svett, arsenik och för stark parfym.

Nu har man börjat vakna. Har precis duschat och klätt på mig, kände att det började bli dags nu klockan är ju trots allt 18. Det kliar som fan i mina öron, är det någon som har ett tips på hur jag ska göra för att klia tillbaka, tops funkar inte.

Imorgon, äntligen, är det dags att ge sig tillbaka till landet i väster och jag menar inte US and A. Jag har saknat mitt rum, det är alltid lite för varmt där, till skillnad från här där det alltid är lite för kallt.

Jag har grym fotsvett mina vänner. Jag vet inte om jag berättat det innan, men den är verkligen fruktansvärd. Eller så är det bara det att jag inte bytat strumpor på fyra dagar, något av det måste det vara. Jag ska iaf iväg nu och köpa en parfym, kommer lukta som man gjorde på 1700-talet; svett, arsenik och för stark parfym.

Som sagt nytt.

Jag har kommit på mig själv med att skriva en skitbra första mening på mina inlägg. Sedan inser jag att de passar sig bättre som rubriker och tvingas då ändra.

Som ni kan se så ser bloggen helt annorlunda ut. En uppfräschning kan man säga. 

Jag har nu äntligen sett Twilight på bio. Herregud, där var ju scener jag missat. De var skitbra, nu tycker jag filmen är mycket bättre än vad jag tyckte innan. Det är dock fortfarande klasskilland från boken, men men man kan inte få allt. Och han som spelar Jasper bore få mer cred, han är ju skitbra!

Nytt och Fräscht - utan era tattarbloggar.

Jag funderar på att ändra bakgrundsfärgen i bloggen. Jag menar den färgen det är på sidorna. Men jag vet inte, det är ju trots allt dåliga ekoomiska tider och då brukar grått och brunt vara ganska genomgående. Tycker ni att jag ska slå till med en ny färg? Funderar även på att byta bilder, både i headern och bilden på mig själv (den är för liten, nä jag bara skoja...). Givetvis innebär ju detta att jag behöver hjälp, nä inte från era små tattarbloggar (nä det är inte PK att skriva tattare, men det var det som kom ut snabbast), utan snarare från Erik som skapade denna vackra design en gång i tiden. Så bara så du vet Erik så har du ett uppdrag!

Malmö - Den döda staden + Ninjasonik.

Allt i Malmö stänger klockan 1. Kan inte komma över det, klockan 1. Är det verkligen meningen att man ska gå hem då? Det borde finnas ett ställe som har öppet längre. Och jag menar inte ett ställe som t.ex. Debaser eller KB, utan ett ställe man faktiskt kan sitta ner på och prata, med andra ord umgås på. Jag har fan gått runt hela jävla Malmö känns det som, finns nada. Nada mina vänner.

Kommer inte ihåg om jag lagt upp detta innan. Men det är grymt bra! Nästan så att man vill säga det bästa som kommit från Brooklyn/Williamsburg sedan MGMT, men jag säger inte det riktigt det kan trots allt finnas musik jag missat. Men bra är det iaf.



Ninjasonik - Art School Girls

Malmö stadsbibliotek och the Horrors.

Mina planer för dagen var att gå upp klockan 10 och ge mig in till Malmö Stadsbibliotek för en liten plugg stund på sex timmar. Det blev inte riktigt så. Jag vaknade klockan 15. Jag har dock pluggat lite, har läst fem sidor och nu är jag tillbaka framför YouTube. Jag har sagt det innan, men jag älskar verkligen YouTube. Det är en fantastisk sida. Man kan hitta allt. Just nu kollar jag på gamla intervjuer med the Horrors. Jag gillar the Horrors, eller rättare sagt jag gillar alla i the Horrors förutom Faris. Han har för fan varit tillsammans med Peaches Geldof, det är inte okej.

Shoot me now thanks.

OMG. Jag fick reda på en fruktansvärd sak idag!

Min arbetskollega berättade för mig att när man är över 25 brukar kvinnor (generellt) längta efter barn. 25! 25!! Det är om fem år. Om jag säger att jag vill ha barn när jag är 25 så skjut mig, jag är bortom kontroll då och det är lika bra att möta Bambis mammas öde (jag är inte nöjd med Bambis mamma referensen, men det är den enda jag kommer på som inte är helt olämplig (typ: samma öde som offren i Columbine och liknande, som sagt olämpliga), så håll till godo).

Ett annat uttryck som jag lärt mig av samma kollega, hon är ganska rolig ibland, är "alla paljetter är inte på plats". Det fungerar att använda istället för "hissen går inte ändå upp" eller lite mer rakt på sak "helt jävla dum i huvudet".


Detta inlägget har nu tagit mig ca 45 minuter att skriva. Jag var ju tvungen att hitta någon musik och jag kunde inte bestämma mig för vad. Så jag bestämde mig för att ta något gammalt som jag lyssnade på innan idag. Tyvärr kunde jag inte hitta den officiella videon till "Sheena is a Parasite" så det får bli en live version istället, album versionen låter ganska annorlunda. Men det är ganska kul att se dem. The Horrors visar varför man bör bära svarta stuprör.


The Horrors - She is the New Thing



The Horrors - Sheena is a Parasite

Förlorat minne.

Innan idag när jag satt på Eon och utförde mitt viktiga, men lite långtråkiga, arbete så kom jag på en sak att blogga om. Det var en sjuktbra sak och jag hade hela inlägget skrivet i mitt huvud. Nu måste jag tyvärr berätta att jag glömt bort det. Det enda jag kommer ihåg var att det var bra och att det handlade om något som var onödigt, eller vad de flesta skulle kategorisera som löjligt.

Nu har jag ialla fall en dag kvar på Eon, yes! Sen måste jag verkligen börja plugga. Herregud imorgon är det två veckor till mitt exam, som är 75% av mitt betyg, och jag har inte börjat än. Har inte ens läst alla kapitel ur läroboken än, jag skulle ju egentligen läst de under terminen men det blev inte riktigt så. Nästa termin ska ag definitivt försöka läsa till alla mina seminarium.

På lördag, mina fellow Malmöbor (eller Bara) kommer vi kunna träffas på Malmö stadsbibliotek där jag kommer att spendera min dag.

Grammisgalan.

Är det någon som på allvar tycker att Grammisgalan är rolig och värd något? Den känns ungefär lika seriös som Mtv-galan, framför allt när man kan läsa att Amanda Jensen (Idol-Amanda) kan bli årets stora vinnare.

Grammis - Ett pris långt från verkligheten.

Gossip Girl - new episode.

Jag har precis insett varför jag älskar Gossip Girl. Man må bli beskviken lite då och då, but in the end serien har allt. Man kan inte annat än älska den. Man måste dock ta den för vad den är. Det är bara att inse, hur mycket du än försöker kan du aldrig bli som dem. Du kan inte ens bli som Jenny även om det smärtar att inse, så är det sant. 



Promo för det nya avsnittet - obervera hur Pete Doherty han är.

12.03.

Jag tänkte döpa detta inlägget till done and done, men det hade jag redan använt, vilken fantasi jag har!

Presenten är snart klar, ska bara fixa the final touch som man säger. 

Intranätet slutade fungera i mitt hus igår. Det var fruktansvärt! Jag visste inte vad jag skulle göra. Men tydligen råkade jag somna, för jag vaknade för en timme sedan med smink och kläder på.


Blondinbella hade köpt nya skor så jag tycker denna låten passar:


Ralph McTell - Streets of London

Så jävla snäll.

Jag ska nu göra, japp GÖRA, en present till mina två små (nåja) vänner. Det är en present de ska ta med sig till Australien när de ska dit och hänga med Empire of the Sun. Jag vill inte höra att den inte följde med, inte så som jag kämpat för att göra den perfekt.

OMG OMG OMG OMG!!

OMG

Ett nytt avsnitt av Gossip Girl är ute. Hur kan jag ha missat det? Jag skäms, jag har vanhedat Högbo släkten.



Edit: Falskt alarm, jag hade inte koll på avsnittens namn. Jag ber om ursäkt.

15.00 och Reform!

Problemet med att vakna klockan 15 är att när klockan närmar sig 20 börjar man känna att man kanske skulle göra något idag.

Alla ni som ska ta bussen tjugo över sju från Bara imorgonbitti: snälla hälsa inte på mig, då tvingas jag vara trevlig och jag orkar inte det på en måndagsmorgon.

Just det när ni ändå läser! Passa på att gå in här, mest för att de (Reform!) är riktigt bra och lite för att jag faktiskt bor med basisten. Ja, jag är cool...fast mest sad as in tragisk.

Gentleman Jesse and His Men.

Detta är bra.

Om ni undrar varför jag helt plötsligt kan länka, så beror det på att jag tar en del från t.ex. Wikipedia och klistar in. Sedan går jag in i HTML saken och kopierar koden som används för att skapa en länk och infogar den i mitt nya inlägg. Sen byter jag bara ut internet-adressen till den rätta. Lätt eller hur. Tar bara en 20 min.

Men Gentleman Jesse & His Men lyssna på dem, det förtjänar de.

En helt ny värld.

Alltså RCRD LBL! Det är som att en ny värld öppnat sig, hur kan ingen ha berättat om det för mig innan? Jag funderar på att säga upp bekantskapen med mina vänner.

OBS!

Observera min nya länk! Ni kommer älska innehållet, gratis musik lagligt. Från alla typer av artister, till och med Santogold fanns med. Herregud liksom!

Bear Hands.

Jag gillar detta. Det är catchy, samtidigt som det är medvetet. Hm, jag tror på dem. Det kan vara 2009 års MGMT...eller kanske inte riktigt, men ni fattar principen. Dessutom har deras EP precis kommit ut i Brittland (eller den kom ut i oktober men det är inte så länge sedan). Och om ni vill höra mer så rekomenderar jag deras hemsida.



Bear Hands - Vietnam

Om jag skulle vara dj just nu så skulle denna låten vara given:

Album kommer förhoppningsvis i vår. Detta är bra skit mina vänner!

Boy Crisis - Dressed to Digress

Proud of me self!

Jag har nu tillbringat två timmar med min gitarr. Jag har precis börjat få grepp om en del av tabben till 'Someday' av Strokesen, dvs. Alberts delar (en av de låtarna han spelar lead guitar på, alltså han är den som spelar melodin eller vad du vill kalla det). Det går ganska bra hittils, men det behövs lite studering av videos och liknande för att klara det. Eftersom de är musikaliska geni så kan man egentligen inte vänta sig något annat. Jag är ju som ni kanske insett inte ett musikaliskt geni av samma rang, därmed inte sagt att jag inte är ett (jag är hursom helst ljusår ifrån Nick Valensi - pretty boy in the back med gitarr - som en gång hade som dröm att kunna spela alla låtar du kan nämna).

Här kommer ett liveframträdande av the Strokes med 'Someday'. Och Julian Casablancas är ett levande exempel på varför ljusa jeans är oerhört svårt att bära, framför allt pga att man faktiskt ser lite tjockare ut i dem.



The Strokes - Someday (live Letterman)

I'll Try Anything Once.

Det här är en av de bästa låtarna någonsin. Tyvärr är det endast en demo, den heter 'You Only Live Once' på albumet 'First Impressions of Earth' som är The Strokes tredje album och kom ut 2006. Japp, det stämmer nytt album förhoppningsvis nästa, nänänä jag menar detta, år.

The Strokes - I'll Try Anything Once

Pulp Fiction.

Herregud, något säger mig att Pulp Fiction inte är en film man skojar om. Någon har lyckats fylla filmens Wikipedia sida med över 180 fotnoter. Det är jävligt bra, jävligt bra kan jag säga er! Samtidigt som det är lite ledsamt, någon (eller ja några) hade inget att göra så de gjorde en jävligt informativ Wikipedia sida om en film. Okej, jag skulle kunna ha gjort det om Twilight (det är redan gjort tack gode gud) men någon annan hade hunnit före mig.

Om ca fyra minuter kommer jag lägga upp min absoluta favorit låt och, surprise surprise, det är inte en MGMT låt.

MGMT vs. The Kooks - ja fuck off Kooks.

Jag skäms över att bo i samma land som skapade detta band. Det är förbjudet att göra covers på MGMT, och om det inte är förbjudet så blir det det snart.

The Kooks - fuck off!



The Kooks fruktansvärda version av MGMTs "Kids"

Replaced.

Hade jag levt i början av 70-talet hade jag varit kär i David Bowie, utan tvekan. Mannen bar catsuits med samma elegans som drottningen bär sina hattar (och då menar jag den Brittiska)



David Bowie - Ziggy Stardust (live 1973)

Men eftersom alla blir gamla någon gång, förutom Dorian Gray - eller jo till och med han tillslut (japp jag har läst boken) - så kan man inte riktigt lita på Bowies kropp i en kroppsstrumpa. Då mina vänner är det tur att vi har Noel Fielding.



Fakta: Noel Fielding spelar Vince Noir som beskrivs så här på Wikipedia:

'Vince's main personality trait is his relaxed outlook on life, living with perpetually laidback ease, socializing easily with those around him. Vince is often the voice of reason when Howard is being pretentious, although Vince has also been known to have a particularly naïve[9] and somewhat childlike[24] outlook on life. It is often implied that Vince isnarcissistic, putting great pride in his appearance, especially his hair,[9], which he describes as "a basic back-comb structure, slightly root-boosted framing a cheeky fringe." Vince usually conforms to specific subcultures which he considers vogue, such as Mod,[3] Goth,[14]Punk,[11] and New Rave,[11] adapting them to fit his androgynousdandyesque appearance. Vince is commonly mistaken as being female, and one-off characters often refer to him as Howard's wife or "lady friend". He even says to Howard, "I'm the confuser! Is it a man? Is it a woman? I'm not sure if I mind!"Vince also claims he is the "King of the Mods".'



True Blood

Det här är de snyggaste creditsen jag sett. Bara njut. Dessutom är de första fyra minuterna av serien med, som en liten surprise liksom.



Licenspengar

Gissa vem som var uppe klockan sex idag? Japp jag!

Eftersom bilen inte startar och stog inne stan (det var det som hände på nyårsdagen. Bilen vägrade starta fast massor av tappra försök.) så fanns det inget alternativ än att ta bussen till jobbet. Och bussen tog jag mina vänner. Jag missade dock två stycken innan jag tillslut kunde sätta mig tillrätta i den gula flygaren. När jag sjunkit ner i de välkända, och välanvända, sätena på 142an så dog min iPod. En hel dag utan musik. Jag fick lyssna på radio hela dagen och det var fruktansvärt.

Radio leder mig vidare till nästa sak jag ska ta upp. Vad i helvete har hänt med P3?! Jag kommer ihåg den gamla goda tiden när man lyssnade på P3 för den underbara musikens skull. Jag kommer ihåg tiden när P3 var den enda radiostation man kunde höra musik som ej låg på singeltopplistan (vet inte om den fortfarande finns, men ni förstår principen). Nu är det ju herregud i princip samma musik som på NRJ eller någon annan reklamkanal. Det är inte det mina föräldrar betalar licens för, det ska jag säga er!

Dessutom har jag haft abstinens idag. Det började med en fruktansvärd längtan efter the Strokes. Så jag var tvungen att googla lite intervjuer med dem. Vid två tiden övergick det dock till MGMT abstinens - igen. Det är hemskt och jag ber verkligen om ursäkt, men jag kan inte komma över dem. De borde toppa samtliga listor som handlar om årets album 2008. Jag kan meddela att på Rolling Stones årslista var de på 31 plats! 31! Tror nästan att Taylor Swift och the Jonas Brothers var högre. Jag menar herregud, det är ju knappt musik. MGMT däremot, det är klass. Jag blev dock inte så sur på gamla (ehm) hederliga Rolling Stone, Kings of Leon var ganska högt upp - precis som de förtjänar att vara.

Avslutar med en liten intervju med Nikolai och Nick (från the Strokes men den antog jag att ni förstod)



God Jul.

Det är ett nytt år. Var glada och håll käften.

Jag har haft den värsta nyårsdagen ever. Nyårsafton var dock rolig, var inte ens i närheten av så full som förutsett - det gjorde mig lite beskviken. Men men, bättre lycka nästa gång.