Ska jag?

Hm, funderar på att tvätta. Har inga rena underkläder, ifs har jag inte haft rena strumpor nu på tre dagar men det har inte stoppat mig.

Nä, tror jag tvättat imorgon. Har inga kontanter så jag måste ta ut och sen måste jag växla eftersom automaten bara tar en punds mynt, 50p, 20p och 10p. Åh så jobbigt.

Nästa vecka ska jag ta med all min smutstvätt hem, så ska mamma få äran att tvätta det.

Tomt.

Alltså herregud. Idag, eller idag eftermiddag snarare, startade vår såkallade "reading week". En vecka man ska ha för att kunna hinna i fatt sin läsning. Det gör att alla åker hem, för man pluggar ju bättre hemma med sina kompisar, det vet ju alla.

Än så länge har två åkt hem. Imorgon åker ytterliggare tre. På min sida är vi tre kvar, på andra sidan kommer det dock vara lite fler ca fyra kvar framtill mitten på nästa vecka. Tack gode gud är Heather kvar så man har någon att socialisera med.

Har fått musik nu, 14 gb. Dock saknar alla the Ark, alla mina the Strokes b-sidor och alla mina SoKo låtar....

Direkt från ett e-mail.

Jag kommer nu visa hela e-mailet jag fick från min kära (...) vän:

Alltså du... jag dör. Igår var vi på En afton med Fleetwood Mac. Mamma och hennes kompis Jörgen (han är ej tysk) följde med. Bara det att Alexandra upptäckte Kristofer Åkesson (sångare i Lamont). Så jag trippade glatt iväg till honom och ursäktade mig och sa att jag var tvungen att berätta att inget någonsin fått mig att motionera förutom hans musik. Jag berättade att jag sprang SATAN TA MIG! (Jag dör när jag tänker på detta, det är så jävla pinsamt..).
Hur som helst, så står vi och snackar och han var skittrevlig. Sen kommer fan Martin PRINSESSAN, bort till oss och PRESENTERAR SIG! Hur fan skulle jag bete mig när vi har hängt efter dom i ca 4-5 år och vet var han bor och har spenderat lördagsnätter utanför Olas lägenhet?!
 
Till råga på allt så bestämmer sig mamma och jörgen sig för att dra sig hemåt och kommer bort till oss. Mamma har såklart ingen jävla aning om vem jag pratar med.
Så när dom kommer bort till oss är jag såklart i extas, och säger till Martin och kristofer: "ja, förresten, det här är mamma och jörgen" och dom hälsar på varandra. 
 
Dessutom så sa ju jag att jag joggade så jävla bra till Lamonts musik, men saken var att han berättade det för Martin och det framstod som att jag dyrkade dom. Så jag kände mgi tvungen att lägga till att "jag tycker mycket om er musik också" till martin. "speciellt andra skivan". 

och ja vi vet att det är sant. Andra skivan var bäst. Tredje- nej, fjärde- definitivt inte.


Så ja.

Vi ses på torsdag.

Andas ut.

Okej allihop. Ni kan andas ut. Jag har fått min dator tillbaka. Den fungerar (dock finns ingenting kvar på den) och mår väl.

Hm funderar på att åka tillbaka till Malme (ja det är en medveten felstavning) nästa vecka. Vad tycker ni? Och framför allt, Alle är du ledig. Jag vill till KB.

Det varsta som hant i hela mitt liv.

Det jag gar igenom just nu hoppas jag ingen nagonsin behover uppleva. Det var fruktansvart och sjukt. Sjukt ar ordet. Ni kan inte forsta om ni inte upplevt det sjalv.

Det kommer droja flera veckor, kanske manader innan jag aterhamtar mig, om jag nagonsin gor det.

Min dator har krashat. Allt ar borta.


Jag kunde egentligen inte ens logga in sa jag kommer at den har bloggen eftersom mitt losenord innehaller svenska bokstaver. Engelska tangentbort har visst inte dem, det har jag fatt lara den harda vagen.

Men en sak ska ni veta! Jag ger inte upp, nej nej. Ingen bloggpaus har inte, mindre frekvent bloggande dock. Men ingen paus, never.

Dialekt.

Herregud!

Idag på väg hem från biblioteket, japp ni läste rätt biblioteket, satt jag bredvid tre killar med de mest fruktansvärda dialekterna någonsin!

Det lät som norska. Jag skämtar inte, norska. Det var engelska. Jag förstod inte ett enda ord av vad de sa och jag brukar ändå förstå de flesta dialekterna nu.

För helvete.

Vad fan är detta?

Min statistik på antalet läsare har gått ner ca 40% från förra veckan.

DET ÄR INTE OKEJ.

Upptäckt.

Idag hittade jag en underbar sak inne på Sainsbury's.

Rekorderlig cider! Omg, för att citera: Rekorderlig, Premium Apple Cider, Premium Cider From Sweden, Serve Well Chilled. Jag var tvungen att köpa två.

Jag hittade dessutom svenskt fullkornsbröd. Men det såg inte så gott ut så jag köpte tyskt istället. Jag vet, jag vet, men jag hopaps tyskarna gör det bättre denna gången.

Engelsmän äter fan inte fullkornsbröd. Det är vitt bröd hit och vitt bröd dit! Fruktansvärt.

Pinit.

Idag när jag kom inrusande till min föreläsning, den stora med ca 700 studenter, så missade jag visst en liten våt fläck på golvet. Nej det var inte kiss, snarare regnvatten blandat med löv. Men i alla fall, jag såg inte den och hade på mig ett par lite, hur ska man uttrycka det, halkiga skor.

Jag hoppas ni förstår resultatet. Japp, jag ramlade. Rakt ner dessutom. Slog upp mitt knä.

Som tur var var där inte så mycket människor eftersom det inträffade i foajén inte i själv föreläsningssalen. Så där var väl bara en 20 personer.

Jag, sjukt generad, försökte skratta bort det lite. Men vi vet allihop att ja, det var ett fall att minnas och skratta åt. Jag kan säga så här: Hade det varit någon annan hade jag skrattat så jag hade kissat på mig.

Dålig stil.

Ja det är det vill jag lova.

Jag har fått mitt första, jag upprepar: FÖRSTA, brev idag. Jag har varit här över fyra veckor nu. Eller rättare sagt, detta var det första brevet som var personligt. De andra har varit bankbrev och liknande.

Och det är dålig stil, jag hade förväntat mig minst ett brev varje vecka.

Gissa vad jag gjorde idag.

Du kommer aldrig komma på det.


Jag skulle laga mig en härlig lördags middag - råris och kyckling. Men jag råkade visst bränna kycklingen och riset kokade över. Vad händer då om man har dörren öppen in till korridoren från köket? Jo, brandlarmet går igång.

Så ja, jag lyckades idag vara orsaken till att byggnaden fick utrymmas.

Man vet att man bor utomlands när...

Okej inte riktigt en sådan lista, har inte tillräckligt mycket än för att komma på en sådan.

Men dock, igår var jag ute och åt. På riktig restaurang till och med! Japansk, de lagade maten framför en. Jag har inga ögonbryn kvar, jag vet att flera skulle säga att det var en positiv sak, men nej.

Min mat kostade 20 pund. Två drinkar kostade 10.

Ja det var dyrt. Men det var jävligt gott, jävligt gott.

Varför?

Kan någon förklara för mig varför man köper en väska man inte tycker är snygg? Varför köper man en väska som man känner ett brinnande behov av att dekorera den? Det ser bara helt jävla dumt ut. Ingen funktion alls, det är inte så att väskan fryser direkt. Sätta en jävla sjal på sin väska...vad ska ungdomen kommer på härnäst.

Dagens.

Nej detta är ingen dagens dagens (ni som vet vem style by mats-mats är fattar, ni andra- kolla upp det: www.1000apor.se).

Idag har följande hänt mig: Jag försov mig två timmar.
Jag missade min enda föreläsning.
Jag hade ingen mjölk hemma, det är ett återkommande problem.
Jag har läst HELA dagen, en text tog mig ca fyra timmar.
Jag har ätit överkokt spaghetti.
Jag har läst lite till.

Det är min dag idag. Jag har fortfarande inte gjort uppgiften som jag har läst till hela dagen. Den ska jag summera nu, så fort jag skrivit detta.

Jag just det, jag har lyckats spendera över 14 pund inne på Sainbury's ikväll med. 14 fucking pund, och jag köpte det billiga! Special erbjudande och liknande! Helt sjukt, den där finans krisen har man inte märkt...

Linkilinki.

Här kommer en liten link. Jag har precis lärt mig hur jag ska göra om jag vill lägga upp lite musik som ni kan lyssna på, utan att jag behöver hitta skiten på youtube.

Nu har jag 100 mb i månaden att visa er.

Så här kommer första, en liten link med musik av Empire of the Sun (som jag själv fick av Markus):
 

https://rcpt.yousendit.com/614765779/c60a55b106721c272ee7fc174c88ebc4


Live.

Live just nu bara för er. Mitt rum!

Jag har precis städat det, så jag tänkte att ni kunde få se hur hemtrevligt (...) det nu har blivit.







Mina inköp.

Haha, här kommer ett inlägg i klassen mode-blogg. Fast jävligt mycket bättre!


Min nya skor. 29 pund från Zara. Jag kommer ha så ont i fötterna när jag kommer hem ikväll.



Finally, min Noah and the Whale skiva! Jag har väntat och längtat länge nu.


Det nya Raveonettes albumet ,eller snarare det senaste. Det är riktigt bra kan jag säga.

Förutom detta köpte jag även en klänning. Den är fin, men eftersom jag nu har den på mig så kan jag inte fota den. Vi har ingen stor spegel så jag kan inte ta ett riktigt mode-bloggs-foto.

Just nu lyssnar jag på The Ark, dricker Gin och väntar på att alla ska bli klara så vi kan gå ut.


Yes.

Idag fick jag min nya poster, det är en bild på New Yorks skyline. Den passar verkligen in på min vägg kan jag säga.

Jag hittade också en gratis väggkalender! Perfa! Det är lite reklam på den, men det är okej reklam den kommer ju trots allt från universitetet.

Positivt.

En sak som är mycket positivt med mitt lilla rum är att det går grymt snabbt att städa. Väldigt snabbt!

Det tog mig mindre än tjugo minuter att damma, dammsuga och organisera mitt rum. Det är asbra!

Kaching.

Japp, det är så det stavas. Iaf i orginal språk.

Just nu bloggar jag i en liten plugg-paus jag har tagit. Den förra jag tog varade i två timmar, men då somnade jag.

Jag har precis läst ca 40 sidor ur en trevlig bok som handlade om de moderna staternas uppbyggnad. Och nu väntar en intressant uppsats med titeln: The Matter of the Enlightenment. Alltså ytterliggare 20 sidor, men denna gång endast om Upplysningen, hoppas jag.

Övrigt jag gjort idag: Registrerat mig. Nu är jag fullt ut en student vid the University of Manchester. Detta firade jag genom att gå till biblioteket. Det var härligt, framför allt var det härligt när man lämnade fram sitt fula VISA-kort från Swedbank och man riktigt kände hur pengarna drogs från en. 13 600 spänn fattigare gick man därifrån som. Och det var bara första betalningen, det ska göras ytterliggare två sådana. Fast dom dras på autogiro så man slipper känslan av att vilja slå till den vänliga och hjälpsamma tjejen bakom disken.

En glad sak: Jag hoppas innerligt att min nya poster kommer inom en snar framtid. Poster tänker ni nu, du är väl för fan inte 13. Nej det är jag inte. Men eftersom man inte får sätta upp tavlor, så får man använda häftmassa. Det för en tillbaka en 6-7 år kan jag säga. Jag lovade mig själv att aldrig använda den igen, eftersom allt som inte är inrammat oftast är jävligt fult. Och ja mina vänner, det är jävligt fult, men det kommer fortsätta vara så ett bra tag till.



Smart.

Ni vet den där karatefyllan som skulle infunnit sig i fredags. Man kan säga att den infann sig igår.

Och idag betalar jag för den.

Jag har gått runt hela dagen på gränsen till att spy, jag har dock inte spytt.

Jag börjar förstå vad Alle menar när hon är bakis.

Bakis = Bitch.

Och ikväll ska alla ut och fira en i min korridor. Man kan säga att jag ångrar mig lite på dagen.

En smärta.

Det är vad jag har i mitt hjärta.

Jag kommer missa Robots in Disguise.

Jag vet, jag kan inte prata om det. Det blir 5th ave ikväll istället. Helt okej vilken annan kväll som helst, men detta är Robots in Disguise kväll!!

De lyckliga människorna som kommer se dem ikväll kommer prata om konserten i årtal, eller tills nästa gång de ska se dem. Åh jag vill så gärna, men nä, ingen vill gå med mig...


Nya Kings of Leon albumet är skitbra, bara så ni vet.


Min näsa.

Min näsa lever ett litet eget liv kan jag säga.

Jag har precis blött näsblod i ca 20 min. Det verkligen vägrade sluta, vägrade.

Nu är det dock bättre, men jag är yr och inte på ett bra sätt. 

Fuck.

Jag vaknade precis.

Här är klockan 15. Det är inte bra. Jag skulle ha gjort en massa arbete och läst en hel del.

Fan också, nu kan inte jag gå ut ikväll. Och jag har ingen frukost, jag drack upp min mjölk inatt.

Warehouse project.

Där var jag ikväll. Det var sjuktbra!

Jag var helt nykter kan jag tillägga, som tog inte kort...och jag hade inga kontanker. Men jag hade verkligen grymt roligt.

Allt man gjorde var dansade, eller "dansade" raveade kan man även säga. Det var grymt bra! Måste dit igen.

Om du ska till Manchester, gå dit. Det kostar dock ca 200spänn. Och alla tar droger, överallt. Allvarligt talat, folk snortade direkt från påsar på dansgolvet och rökte. Piller var även förekommande.

Det var en upplevelse! 

Night.

Karatefylla.

Jag känner det.

Gratis festival.

Det är festival i Manchester på söndag, varar till tisdag.

Och! 

Robots in Disguise spelar!

Och!

Det är gratis!!

The Globalization of World Politics.

Så heter min lärobok till min Introduction to International Politics kurs. Jag har kanske berättat om den tidigare, iså fall får ni en uppdatering nu. Idag var antalet studenter anmälda till kursen uppe i 700 personer. Vi pratar inte om att det ska läggas till föreläsningar, nej nej, alla ska vara i samma. Så nu är vi, som tidigare kanske nämnt, i två föreläsningssalar. Föreläsaren i den ena, och hans röst och power point i den andra.

Det var kö för att komma in och det var kö för att komma ut. Hade en brand inträffat, kan jag i princip garantera att jag varit död.

Positivt är dock att så många personer på föreläsningarna betyder många snygga...och det var det kan jag säga. Från att de första dagarna inte sett några snygga människor alls, har kvoten nu gått upp jäkligt mycket ska jag säga. Det kan bero på två saker:

1. Det finns inga snygga freshers (de som är som jag, som precis började uni.)
2. Min definition på snygg har gått ner avsevärt.

Jag vet att nr.1 är fel, eftersom jag sett flera snygga under mina föreläsningar. Det lämnar mig till nr.2. Jag hoppas innerligt inte detta. I så fall behöver jag inom en snar framtid komma tillbaka till Skandinavien (- Danmark såklart).

Ett stort minus för UK: Väldigt få av det manliga könet använder tighta jeans. Något jag inte riktigt förstår... 

Tårögd.

Det var jag idag. Jag var inne på Primark, det var så billigt att jag fick tårar i ögonen. Allvarligt talat, tårar i ögonen. Det var som en tre våningar hög outlet. Mycket var skit, eller det mesta, men billigt var det + att man kunde hitta riktiga fynd.