the Pirate Bay och staten.

Allvarligt talat. Ett års fängelse, 30 miljoner i skadestånd. Det är absurt.

Det finns en anledning till att folk laddar ner musik gratis. Musiken är inte tillräckligt bra för att köpa. Om artisterna börjar göra riktigt bra musik så kommer folk köpa den, så enkelt är det. Majoriteten av musiken som kommer ut idag är snabbt ihopsatta skivor gjorda för att kunna plocka in pengar på media exposinering, det är inte bra musik. Det är inte ens så att de som ligger bakom musik bör få kalla sig artister.

Om man började hålla på med musik för att tjäna pengar och bli känd, då har man gjort det för fel anledning. Musik är konst, musik är ett sätt att uttrycka sig. Musik kan vara som en dagbok, men inte fan betalar jag pengar för att någon 16åring ska kunna publicera sin ofantligt personliga nerklottrade dagbok. För musiker måste det första och främsta vara att få folk att lyssna på deras musik, inte att tjäna pengar.

Dessutom, du går inte och köper en vara utan att först ha sett den. Varför ska du då köpa ett album utan att först ha lyssnat på det?

Absurt, fel och ofantligt ogenomtänkt var hela åtalet. Men trots allt det är inte synd om Pirate Bay grundarna. För det finns en sak som är värre än att vara bakåtsträvande - dubbelmoral. Så tack Pirate Bay för att ni utstod det första åtalet, även om ni i grund och botten kämpade för att slippa behöva betala en del av er vinst i skadepengar. Tack så mycket ni är frihetskämpar utan dess like.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback